Μια Εταιρεία στις ΗΠΑ σχεδιάζει να "εκτυπώσει" μία λειτουργική ανθρώπινη καρδιά!

Έχουμε δει τους 3D εκτυπωτές να δημιουργούν παιχνίδια, αθλητικά παπούτσια , ακόμα και προσθετικά . Τώρα θέλει να πάει ακόμα περαιτέρω δημιουργώντας μια λειτουργική, 3D εκτυπωμένη ανθρώπινη καρδιά.

Η εταιρεία BioLife4D ασχολείται αποκλειστικά με: μια διαδικασία εκτύπωσης που θα μπορούσε να αναδημιουργήσει μια ανθρώπινη καρδιά που χτυπά χρησιμοποιώντας τα ίδια τα κύτταρα του ασθενούς.

Ο Steven Morris, ιδρυτικός συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της BioLife4D, θεωρεί ότι αυτό αποτελεί λύση για ασθενείς που επιδιώκουν μεταμόσχευση καρδιάς, με τη δυνατότητα να μετατοπιστεί η τεχνολογία σε άλλα όργανα συμπεριλαμβανομένων των νεφρών ή του παγκρέατος.

"Είμαστε κυριολεκτικά στο γκρεμό της ανθρώπινης ιστορίας όπου όλα αυτά τα πράγματα είναι τελικά εφικτά", δήλωσε ο Morris κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης.

Η διαδικασία της "βιογραφίας" μιας ανθρώπινης καρδιάς ξεκινά με μια μαγνητική τομογραφία για να σαρώσει την καρδιά του ασθενούς και ένα δείγμα αίματος. Τα κύτταρα στο αίμα μετά μετατρέπονται σε καρδιακά κύτταρα και τροφοδοτούνται στον εκτυπωτή.

Χρησιμοποιώντας μετρήσεις από τη μαγνητική τομογραφία και έναν εκτυπωτή που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των κυττάρων της καρδιάς, μια καρδιά ανατυπώνεται σε ένα στρώμα τη φορά. Μόλις ολοκληρωθεί, η καρδιά τοποθετείται σε έναν βιοαντιδραστήρα που μιμείται τις συνθήκες μέσα στο ανθρώπινο σώμα μέχρι να αρχίσει να χτυπάει.


Ο Morris δήλωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις καρδιακές παθήσεις πυροδότησαν την ώθηση της εταιρείας να ξεκινήσει με την καρδιά. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένας στους τέσσερις θανάτους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο συνδέεται με καρδιακές παθήσεις. Είναι επίσης η κύρια αιτία θανάτου για άνδρες και γυναίκες.

"Θα αρχίσουμε πραγματικά να επικεντρωθούμε στην καρδιά", δήλωσε ο Μόρις. "Ο κύριος λόγος είναι ότι το εύρος και η κλίμακα είναι τόσο απίστευτα".

Το 2016, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 3.000 μεταμοσχεύσεις καρδιών στις ΗΠΑ, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ο Morris είπε ότι η ικανότητα εκτύπωσης οργάνων θα λύσει και τα δύο ζητήματα με την έλλειψη δοτών και θα μειώσει τις πιθανότητες ότι ένας ασθενής θα απορρίψει το όργανο επειδή δημιουργήθηκε με τα δικά του κύτταρα.

Χρησιμοποιούμε τα κύτταρα των ασθενών και τα μετατρέπουμε στα είδη εξειδικευμένων κυττάρων που χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Μόρις.

Η βιογραφική εκτύπωση είναι μια διαδικασία όπου τα κύτταρα από έναν ασθενή χρησιμοποιούνται για την "εκτύπωση" τρισδιάστατων ζωντανών ιστών ή οστών. Πέρυσι, οι ερευνητές του Universidad Carlos III de Madrid παρουσίασαν ένα πρωτότυπο τρισδιάστατο βιογραφικό που θα μπορούσε να δημιουργήσει λειτουργικό ανθρώπινο δέρμα.

Στην περίπτωση των οργάνων, οι χειρουργοί μπορούν να εκτυπώσουν 3D αντίγραφα για να τους βοηθήσουν πριν από μια διαδικασία, όπως αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο του Τορόντο για τα άρρωστα παιδιά όταν οι γιατροί έκαναν ένα τρισδιάστατο αντίγραφο της καρδιάς ενός παιδιού έξι μηνών για να εξασκήσουν πριν από τη χειρουργική επέμβαση

Ο ιατρικός κόσμος είναι ακόμη πολύ μακριά από το σημείο όπου τα τρισδιάστατα όργανα θα χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις. Η BioLife4D ελπίζει να εκτυπώσει μια μικροσκοπική καρδιά μέσα σε ένα χρόνο, αλλά ο Morris προειδοποίησε για πιθανά αδιαφανή εμπόδια που θα μπορούσαν να επιλυθούν καθώς προσπαθούν να δημιουργήσουν μια έκδοση σε μέγεθος ζωής.

«Απλά δεν ξέρουμε σίγουρα γιατί δεν ξέρουμε τι δεν γνωρίζουμε», είπε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.