Πρόβλεψει καρδιακών προβλημάτων από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης της Google

Αναλύοντας εικόνες από το πίσω μέρος του οφθαλμού, το νέο λογισμικό μπορεί με  ακρίβεια να ανακαλύπτει στοιχεία όπως η ηλικία του χρήστη, η αρτηριακή πίεση και εάν είναι καπνιστής. Αυτά τα δεδομένα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη ενός σοβαρού καρδιακού επεισοδίου όπως ανακοπής με την ίδια περίπου ακρίβεια με τις σημερινές μεθόδους.

Ο αλγόριθμος δυνητικά θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να διαγνώσουν πιθανά καρδιαγγειακά προβλήματα συντομότερα και ευκολότερα, καθώς δεν απαιτούνται αιματολογικές εξετάσεις.

Προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» τον αλγόριθμο, οι επιστήμονες από την Google και τη   Verily χρησιμοποίησαν τεχνικές μηχανικής εκμάθησης για να αναλύσουν μια βάση δεδομένων, η οποία περιείχε ιατρικά δεδομένα 300.000 ασθενών. Οι πληροφορίες περιελάμβαναν σαρώσεις των οφθαλμών των ασθενών καθώς και άλλα ιατρικά στοιχεία.

Όπως σε όλες τις διαδικασίες ανάλυσης που βασίζονται σε τεχνικές βαθιάς μάθησης, νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιούνται προκειμένου να εντοπίσουν μέσα σε αυτό τον όγκο των δεδομένων συγκεκριμένα μοτίβα. Έτσι, μαθαίνουν να συνδέουν συγκεκριμένες ενδείξεις στα μάτια με τα σχετικά ιατρικά δεδομένα (όπως η ηλικία και η αρτηριακή πίεση), με στόχο την πρόβλεψη καρδιαγγειακών νόσων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.