Ποια είναι η διαφορά των διάφορων εκδόσεων Home,Pro, Enterprise,VL και N,IoT των Windows 10

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων Windows 10 και δεν γνωρίζουμε το γιατί.Η διάφορες εκδόσεις υπάρχουν ανάλογα με της ανάγκες του κάθε χρήστη.Παρακάτω θα δούμε και θα αναλύσουμε κάθε μια από αυτές τις εκδόσεις των Windows 10 και θα δούμε τι είναι η Home,Pro, Enterprise,VL,N,IoT,Mobile,Education.



Windows 10 Home

Τα Windows 10 Home έρχεται προ-εγκατεστημένο στους φορητούς υπολογιστές που αγοράζετε.Απευθύνεται κυρίως για οικιακή χρήση σε gamers αλλά και μικρές επιχειρήσεις.Περιέχει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στα Windows 10 όπως είναι το Cortana, το Microsoft Edge, το Continuum,το DirectX 12 gaming API κλπ. Αυτά που λείπουν από αυτό αφορούν κυρίως τη δικτύωση. Η αρχική έκδοση δεν μπορεί να ενταχθεί σε έναν τομέα και δεν περιλαμβάνει τον επεξεργαστή πολιτικής ομάδας. Ωστόσο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξεχωριστά τον επεξεργαστή πολιτικής ομάδας στα Windows 10 . Τώρα αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τα Windows 10 για οικιακή χρήση τα Windows 10 Home είναι κατάλληλο για εσάς. Άλλα χαρακτηριστικά που δεν περιλαμβάνονται στα Windows 10 Home είναι το Bitlocker, το Enterprise Mode IE, η Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας και το Client Hyper-V.

Windows 10 Pro

Η έκδοση των Windows 10 Professional χρησιμοποιείται περισσότερο σε περιβάλλοντα Office όπου απαιτείται σύνδεση με έναν τομέα Windows Server. Τα Windows 10 Pro έρχονται με όλες τις δυνατότητες των Windows 10 Home και ακόμη διαθέτει χαρακτηριστικά όπως Διαχείριση Ομαδικής Διαχείρισης, κρυπτογράφηση Bitlocker, Απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας, Hyper-V, Azure Active Directory, επιχειρηματική προστασία δεδομένων, Windows Update για επιχειρήσεις κλπ.

Windows 10 Enterprise

Η έκδοση των Windows 10 Enterprise περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες των Windows 10 Pro καθώς και πρόσθετες λειτουργίες όπως Direct Access, δημιουργός Windows To Go, AppLocker, BranchCache, έλεγχος οθόνης Start with Policy Group, guard guard, προφυλακτήρα συσκευής κ.λπ. Απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες.

Windows 10 Mobile

Το Windows 10 Mobile έχει σχεδιαστεί για smartphones και tablet και περιλαμβάνει βασικές δυνατότητες για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας Continuum.Αν και σήμερα τα Windows phones είναι πλέον παρελθόν με τη Microsoft να επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν πλέον ενημερώσεις λειτουργιών και updates ασφαλείας.

Windows 10 Education

Η έκδοση αυτή έχει σχεδιαστεί για χρήση στον εκπαιδευτικό τομέα σε σχολεία, πανεπιστήμια κλπ. Με ειδικές λειτουργίες για εκπαιδευτικούς, εξεταστές, εργαστήρια κλπ.

Enterprise VL

Το VL αντιπροσωπεύει την άδεια πολλαπλών χρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι ένα ενιαίο κλειδί άδειας χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση πολλών εγκαταστάσεων των Windows 10. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως από μεγάλες επιχειρήσεις.

N και KN
Οι εκδόσεις των Windows 10 N έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη και την Ελβετία για να συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό νόμο. Το N σημαίνει Not with Media Player και δεν συνοδεύεται από το προεγκατεστημένο πρόγραμμα Windows Media Player.

Το KN είναι ειδικά σχεδιασμένο για την κορεατική αγορά και δεν περιλαμβάνει το Windows Media Player (WMP) και ένα instant messenger.

Windows 10 IoT

Αυτή η έκδοση προορίζεται για μικροϋπολογιστές(Raspberry Pi κ.α),low-power συσκευές,ATMs,τερματικά πωλήσεων,POS.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 10
  • Επεξεργαστής 1 GHz ή ταχύτερος
  • Μνήμη (RAM) 1 GB για την έκδοση 32-bit 2 GB για την έκδοση 64-bit
  • Ελεύθερος χώρος αποθήκευσης 16 GB
  • Κάρτα γραφικών Συσκευή γραφικών DirectX 9 με WDDM 1.0 ή ανώτερο πρόγραμμα οδήγησης
  • Ανάλυση οθόνης 1024×768 pixel για το άνοιγμα των εφαρμογών του Windows Store.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.