Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

22 Φεβ 2017

Το Apple Park ανοίγει τον Απρίλιο για τους εργαζομένους!

Αποτέλεσμα εικόνας για Apple Park appleΗ διαδικασία μετακόμισης των 12.000 περίπου εργαζομένων της Apple θα ξεπεράσει βέβαια τους έξι μήνες, ενώ η κατασκευή των κτιρίων αλλά και των χώρων πράσινου θα συνεχιστεί έως και το καλοκαίρι.Το Apple Park υπήρξε ένα όραμα του ίδιου του Steve Jobs για ένα κέντρο δημιουργικότητας και συνεργασίας. Το νέο campus της εταιρείας περιλαμβάνει ένα κτίριο που έχει σχήμα δακτυλίου και μοιάζει με ένα ...διαστημόπλοιο, ενώ διαθέτει τα μεγαλύτερα πάνελς από κυρτό γυαλί στον κόσμο.

Για να τιμήσει τη μνήμη του Jobs, η Apple μάλιστα θα δώσει το όνομά του στο αμφιθέατρο του Apple Park, το οποίο θα ονομαστεί Steve Jobs Theater. Θα ανοίξει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα έχει χωρητικότητα 1.000 θέσεων, ενώ θα βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του Park με θέα στο πράσινο αλλά και το κεντρικό κτίριο.

Όπως αναφέρει ο CEO της Apple, Tim Cook, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της λειτουργίας του Apple Park, "πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", ενώ η Laurene Powell Jobs, σύζυγος του εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, σημειώνει από την πλευρά της ότι "το Apple Park μπορεί να συλλάβει το πνεύμα του (Steve Jobs) καθώς είχε εμπνευστεί από το τοπίο στην Καλιφόρνια, το αγαπημένο του σκηνικό όταν ήθελε να σκεφτεί", συμπληρώντας ότι σε αυτό το περιβάλλον "θα μπορούσε να μεγαλουργήσει, όπως άλλωστε θα συμβεί με τους εργαζομένους της εταιρείας".

Δείτε τις φωτογραφίες & video που έδωσε στη δημοσιότητα η Apple από το νέο "Park" της.


apple-park-photo-2-theater
The new Steve Jobs Theatreapple-park-photo-1-building-trees

apple-park-photo-4-building-closeup

Χάκερ με την βοήθεια εφαρμογών smartphones παραβιάζουν αυτοκίνητα

Αποτέλεσμα εικόνας για auto hackerΗ διασύνδεση των αυτοκινήτων είναι ήδη μια πραγματικότητα, που βιώνουν πολλοί κάτοχοι και οδηγοί νεότερων μοντέλων. Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει όχι μόνο τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τους, αλλά και άλλα, κρίσιμα μέρη του οχήματος, όπως οι κλειδαριές των θυρών και το σύστημα ανάφλεξης, τα οποία είναι πλέον προσβάσιμα εξ αποστάσεως μέσω Internet –για παράδειγμα ο οδηγός μπορεί να δώσει εντολή προθέρμανσης του κινητήρα.
«Από τη μία πλευρά, αυτές οι λειτουργίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Από την άλλη, πώς οι κατασκευαστές έχουν διασφαλίσει αυτές τις εφαρμογές απέναντι στον κίνδυνο των ψηφιακών επιθέσεων;», διερωτάται η Kaspersky Lab.

Προκειμένου να το ανακαλύψουν, ερευνητές της εξέτασαν επτά εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου αυτοκινήτων που αναπτύχθηκαν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, και οι οποίες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Google Play, έχουν «κατέβει» δεκάδες χιλιάδες φορές, και σε ορισμένες περιπτώσεις, μετρούν έως και πέντε εκατομμύρια downloads. Η έρευνα της Kaspersky Lab ανακάλυψε ότι η κάθε μία από τις εξεταζόμενες εφαρμογές περιείχε διάφορα ζητήματα ασφαλείας.

Ο κατάλογος των θεμάτων ασφαλείας που ανακαλύφθηκαν περιλαμβάνει:
-Απουσία άμυνας απέναντι σε εφαρμογές αντίστροφης μηχανικής. Ως αποτέλεσμα, οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η εφαρμογή και να εντοπίσουν μια ευπάθεια που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν πρόσβαση σε υποδομές από την πλευρά του server ή σε σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου.

-Απουσία ελέγχου ακεραιότητας κώδικα, ο οποίος είναι σημαντικός διότι επιτρέπει στους επίδοξους χάκερ να ενσωματώσουν δικό τους κώδικα στην εφαρμογή και να αντικαταστήσουν το αρχικό πρόγραμμα με ένα πλαστό.

-Απουσία τεχνικών ανίχνευσης rooting. Τα δικαιώματα root παρέχουν σε trojans σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες και αφήνουν την εφαρμογή ανυπεράσπιστη.

-Έλλειψη προστασίας έναντι των τεχνικών επικάλυψης εφαρμογών. Αυτό βοηθά τις κακόβουλες εφαρμογές να προβάλλουν παράθυρα phishing και να κλέβουν τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών.

-Αποθήκευση των στοιχείων σύνδεσης και των κωδικών πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου. Χρησιμοποιώντας αυτή την αδυναμία, ένας χάκερ μπορεί να κλέψει τα δεδομένα των χρηστών σχετικά εύκολα.
Μετά την επιτυχή παραβίαση, o εισβολέας μπορεί να αποκτήσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, να ξεκλειδώσει τις πόρτες, να απενεργοποιήσει το συναγερμό ασφαλείας και, θεωρητικά, να κλέψει το όχημα. Σε κάθε περίπτωση, ο φορέας της επίθεσης θα πρέπει να πραγματοποιήσει κάποιες επιπλέον ενέργειες, όπως να δελεάσει τους χρήστες των εφαρμογών ώστε να εγκαταστήσουν ειδικά διαμορφωμένες κακόβουλες εφαρμογές, οι οποίες στη συνέχεια θα εισβάλουν στη συσκευή και θα αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, όπως οι ειδικοί της Kaspersky Lab έχουν συμπεράνει από την έρευνα σε πολλές άλλες κακόβουλες εφαρμογές που στοχεύουν σε online τραπεζικές συναλλαγές και σε άλλες σημαντικές πληροφορίες, αυτό είναι απίθανο να αποτελεί πρόβλημα για τους εγκληματίες με εμπειρία σε τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, αν αποφασίσουν να στραφούν ενάντια στους ιδιοκτήτες των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.

«Το κύριο συμπέρασμα της έρευνάς μας είναι ότι, στη σημερινή τους κατάσταση, οι εφαρμογές για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα δεν είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού. Εάν κάποιος σκεφτεί την ασφάλεια ενός συνδεδεμένου αυτοκινήτου, δεν θα πρέπει να εξετάσει μόνο την ασφάλεια των υποδομών από πλευράς του server. Αναμένουμε ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο που έχουν χαράξει οι τράπεζες με τις εφαρμογές τους. Αρχικά, οι εφαρμογές για online τραπεζικές συναλλαγές, δεν είχαν όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που αναφέρονται στην έρευνα μας. Σήμερα, μετά από πολλαπλές περιπτώσεις επιθέσεων εναντίον τραπεζικών εφαρμογών, πολλές τράπεζες έχουν βελτιώσει την ασφάλεια των προϊόντων τους. Ευτυχώς, δεν έχουμε ακόμη εντοπίσει κανένα κρούσμα επιθέσεων ενάντια σε εφαρμογές αυτοκινήτων, πράγμα που σημαίνει ότι οι πωλητές αυτοκινήτων εξακολουθούν να έχουν χρόνο για να ρυθμίσουν τα πράγματα σωστά. Πόσο χρόνο έχουν ακριβώς είναι άγνωστο», υποστηρίζει ο Victor Chebyshev, ειδικός σε θέματα ασφάλειας της Kaspersky Lab.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν τους χρήστες των εφαρμογών συνδεδεμένων αυτοκινήτων να ακολουθούν τις παρακάτω συμβουλές προκειμένου να προστατεύσουν τα αυτοκίνητά και τα προσωπικά τους δεδομένα από πιθανές ψηφιακές επιθέσεις:

-Αποφύγετε να κάνετε «root» στην Android συσκευή σας, καθώς αυτό θα ανοίξει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες σε κακόβουλες εφαρμογές.

-Απενεργοποιήστε τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από άλλες πηγές, εκτός από τα επίσημα app stores.

-Αναβαθμίστε με την τελευταία έκδοση το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας, προκειμένου να μειωθούν οι ευπάθειες του λογισμικού.

-Τοποθετήστε μια δοκιμασμένη λύση ασφάλειας για την προστασία της συσκευής σας από ψηφιακές επιθέσεις.

Πηγή

Αναβαθμισμένο design στο iphone 8 δείτε φωτογραφίες

Πιο ελκυστικό το iphone 8 όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσανΑναβαθμισμένο λογιστικό και πιο ελκυστικό design, το iphone 8 που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 είναι σαφώς το μεγάλο …όπλο της Apple, αφού εκτός των άλλων θα είναι πλέον και πολύ πιο προσωπικό, το οποίο όμως θα είναι διαφορετικό από το αποτύπωμα που «ξεκλειδώνει» τα iphones7.Το τηλέφωνο θα μπορεί να διαβάσει εσωτερικά το αποτύπωμα μας, ώστε να ξεκλειδώσει, αφού δεν θα διαθέτει κουμπί εκκίνησης.
iphone-8-fingerprint-reader-display-screen-836880
Θα υπάρχουν γυάλινοι πίνακες τόσο στο μπροστινό, όσο και πίσω μέρος της συσκευής ενώ η οθόνη OLED που θα διαθέτει θα είναι καμπυλωτή.

Οι εικόνες που διέρρευσαν πάντως από το iphone 8, (εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί δεν βγήκαν επίσημα από την Apple), δείχνουν πως το νέο iphone θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δείτε το και θα καταλάβετε.

197304

197298

197296

197307

197309
Πηγή

Στις 28 Φεβρουαρίου η αποκάλυψη των AMD Vega;

Αποτέλεσμα εικόνας για Vega gpuΕπίσημα επιβεβαιώθηκε η 28η Φλεβάρη ως ή ημέρα που η AMD θα αποκαλύψει, κατά τη διάρκεια της GDC 2017, τις νέας γενιάς “Vega” GPU της. Η εκδήλωση, που είναι γνωστή και ως Capsaicin Live, θα μεταδοθεί ζωντανά.Εάν ενδιαφέρεστε να την παρακολουθήσετε, θα μπορέσετε να το κάνετε μέσω του Radeon.com. Μια ώρα μετά από τη λήξη της παρουσίασης, το βίντεο της εκδήλωσης θα γίνει διαθέσιμο και στο YouTube.

Διαβάστε επίσης: Τον Μάρτιο η Nvidia GeForce GTX 1080 Ti
Υπενθυμίζουμε ότι η high-end Vega πρόταση της AMD, αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως Radeon RX 490, αν και δεν αποκλείεται τελικά η εταιρεία να επιλέξει κάποιο άλλο όνομα, εισάγοντας μια νέα σειρά προϊόντων, την Radeon RX 500.

Πηγή

20 Φεβ 2017

Τα Benchmark των νέων AMD Ryzen δείχνουν ότι ξεπέρασαν σε επιδόσεις τους επεξεργαστές της Intel

Benchmark δείχνει ότι οι νέοι AMD Ryzen τα καταφέρνουν πολύ καλά απέναντι στους επεξεργαστές της IntelΑρκετές ιστοσελίδες hardware τελευταία αναφέρθηκαν στις επιδόσεις των επερχόμενων επεξεργαστών AMD Ryzen, βασιζόμενες σε νούμερα που προέρχονται από τη βάση δεδομένων της Futuremark.
Αν και μία γρήγορη ματιά στα δύο διαγράμματα θα σας πείσει για τις πολύ καλές επιδόσεις των νέων επεξεργαστών AMD Ryzen, καλό θα ήταν να είστε επιφυλακτικοί με τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας πάντως. Όπως μπορείτε να δείτε, ο AMD Ryzen 7 1700X (8 cores, 16 threads) με base clock στα 3,4GHz που θα κοστίζει περίπου $389 καταφέρνει να ξεπεράσει σε επιδόσεις στο benchmark Fire Strike Physics του 3DMark τον επεξεργαστή της Intel, Core i7-6900K των $1089 που τρέχει σε συχνότητα λειτουργίας 3,2GHz.

Το σκορ βλέπουμε ότι είναι 17878 έναντι 17100 υπέρ του επεξεργαστή της AMD. Αυτό μπορεί να σημαίνει ενδεχομένως ότι αν ο Ryzen R7 1700X είχε ακριβώς την ίδια συχνότητα λειτουργίας με τον Core i7-6900K, θα βρισκόταν σε παρόμοιο επίπεδο απόδοσης στο ίδιο benchmark (θα ήταν ελαφρώς υποδεέστερος από ότι φαίνεται).

Δεν γνωρίζουμε αν στις συγκεκριμένες δοκιμές ήταν ενεργοποιημένα τα χαρακτηριστικά Turbo Core και Turbo Boost, αλλά αν ήταν, η συχνότητα λειτουργίας του Ryzen R7 1700X θα έφτανε 100MHz υψηλότερα από εκείνη του Core i7-6900K.

Ο εξαπύρηνος επίσης AMD Ryzen R5 1600X των $259 τα καταφέρνει επίσης πολύ καλά ενάντια στον Core i7-6850K των $617, αφού τα σκορ διαφέρουν ελάχιστα. Κοιτάζοντας τις επιδόσεις των νέων επεξεργαστών της AMD σε σύγκριση με εκείνους της Intel υπό οπτική απόδοσης ανά πυρήνα, παρατηρούμε ότι οι επεξεργαστές της Intel είναι περισσότερο αποδοτικοί. Παρόλα αυτά είναι εξίσου φανερή και η πρόοδος της AMD στον συγκεκριμένο τομέα σε σχέση με το παρελθόν.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Πηγή

Η Gita το καροτσάκι της λαϊκής του μέλλοντος [Βίντεο]

Αντισυμβατική συσκευή φέρνει το καρότσι της λαϊκής στον 21ο αιώνα
Τις τελευταίες δεκαετίες το Piaggio Group έχει απλώσει τις δραστηριότητές του σε τομείς που παρασάγγες απέχουν από το ταπεινό ξεκίνημα του εταιρικού γίγαντα, την κατασκευή της δίχρονης Vespa με τα 98cc για τους φτωχούς Ιταλούς της μεταπολεμικής εποχής.

Η παγκόσμια διεύρυνση του Γκρούπο έχει επιτευχθεί τόσο με εξαγορές φημισμένων ονομάτων όπως η Aprilia και η Moto Guzzi, όσο και με επαναστατικά προϊόντα όπως τα ηλεκτροκίνητα και τα τρίτροχα scooter που αποτέλεσαν παγκόσμια πρωτοπορία.

Μέσω αυτών των τελευταίων έγινε γνωστό πως η εταιρεία διαθέτει ένα ριζοσπαστικό κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης, όπου καλλιεργούνται ιδέες όχι αναγκαστικά περιφραγμένες στο μαντρί των συμβατικών δικύκλων.

Το νεότερο προϊόν αντισυμβατικής σκέψης -ή λογικής ανάλυσης των μελλοντικών τάσεων- είναι η (το;) Gita. Πρόκειται για μια δίτροχη αυτο-ισορροπούσα συσκευή/αποσκευή, βασισμένη σε μιαν απλή ιδέα που εκπλήσσει και δημιουργεί την απορία: πώς και δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα;

Αντικειμενικά περιγραφόμενη, η Gita δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν... κύλινδρο με ρόδες που ισορροπεί μόνος του και εντυπωσιάζει πέραν των άλλων με τα λαμπερά παστέλ χρώματά του. Κάτι σαν τον κάδο του πλυντηρίου μας στο σπίτι που αυτονομήθηκε, βάφτηκε εντυπωσιακά, αντάλλαξε τις παντόφλες του σπιτιού με δύο μεγάλες ρόδες και πήρε τους δρόμους.

vespa5

Η βασική ιδέα προϋπάρχει από δεκαπενταετίας και βάλε: ένα δίτροχο με τους τροχούς σε εγκάρσια προς τον άξονα κίνησης διάταξη που ισορροπεί μόνο του και είτε μεταφέρει τον ιδιοκτήτη του, είτε τον ακολουθεί εν είδει κατοικιδίου, είτε εν τέλει κινείται αυτόνομα σε μια προδιαγραμμένη διαδρομή.

Και μεταφέρει τα ψώνια, τον χαρτοφύλακα ή όποιο άλλο βαρύ αντικείμενο αυτός ο ιδιοκτήτης τυχαίνει να κουβαλάει πηγαίνοντας από την εργασία ή την αγορά στο σπίτι. Σκεφτείτε τη χρήση που έχει το καρότσι της λαϊκής, αλλά σε αυτόνομο...

vespa3

Η Gita μπορεί να μεταφέρει ως και 18 κιλά βάρους στον εσωτερικό κάδο της, αποτελώντας δυνητικά τον τέλειο σύντροφο ηλικιωμένων ή ανήμπορων ατόμων. Μπορεί όμως, αν η Piaggio θελήσει και κατορθώσει να την πλασάρει ως αξεσουάρ lifestyle, να αλλάξει συνολικά τον τρόπο που οι άνθρωποι μεταφέρουν πράγματα μέσα στην πόλη.

vespa6

Όλα οφείλονται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής που συνεργάζεται με τους αυτόνομους αισθητήρες της, αναγνωρίζοντας τον ιδιοκτήτη της, ώστε να τον ακολουθεί στον δρόμο ή στους δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός εμπορικού κέντρου.

vespa7

Πέρα από αυτό όμως η Gita μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομα μια διαδρομή από το σημείο Α ως το Β, μεταφέροντας ή παραδίδοντας παραγγελίες για παράδειγμα. Με τελική στα 35 χλμ/ώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να ακολουθήσει έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν αυτός είναι ο ιπτάμενος 100άρης Usain Bolt. Ή έναν ποδηλάτη, αφού ελάχιστοι κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στην πόλη.

vespa8

Όσο το σκέφτεται κανείς, τόσο περισσότερες εφαρμογές ανακαλύπτει για ένα τέτοιο ρομποτικό δίτροχο στην καθημερινότητά του. Εμείς το μόνο αρνητικό που βρίσκουμε είναι πως για τον άνθρωπο πλέον αυξάνεται η πιθανότητα μόνιμης εγκατάστασής του στον καναπέ, με όποιους κινδύνους υγείας συνεπάγεται ο καθιστικός τρόπος ζωής.

vespa4

vespa2


Πηγή

Η εφαρμογή "Email" είναι πλέον διαθέσιμη και στο Android

emailΟ δημοφιλής email client «Email», ο οποίος ήταν διαθέσιμος μόνο στο λειτουργικό σύστημα του iOS, έφθασε πλέον και στο Android. Προσφέρει ένα πλήθος χρήσιμων χαρακτηριστικών και ένα σαφώς βελτιωμένο User Interface εμπνευσμένο από το «Material Design». Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητα που προσφέρει. Όπως ισχυρίζεται η EasilyDo, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξή του, είναι το πιο γρήγορο app που υπάρχει στο Android.


Ειδικότερα, το «Email» σας επιτρέπει να προβείτε στο γρήγορο unsubscribe από ανεπιθύμητα μηνύματα που όλοι λαμβάνουμε κατά καιρούς, ενώ σας παρέχει και εύκολη πρόσβαση στα επισυναπτόμενα αρχεία χάρη στην ενσωματωμένη «έξυπνη» βοηθό. Οι δυνατότητές του όμως δεν περιορίζονται εδώ, καθώς μπορεί να σας ενημερώσει για το αν η πτήση σας έχει καθυστερήσει, ή αν η πύλη επιβίβασης έχει αλλάξει. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε πακέτα που περιμένετε.

Άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, είναι τα διαδραστικά «push notifications» και η δυνατότητα ακύρωσης ενός μηνύματος ακόμη και αν το έχετε στείλει. Το «Email» υποστηρίζει Gmail, Hotmail, iCloud, Yahoo, Outlook, Office/Outlook 365, AOL και IMAP λογαριασμούς. Μάλιστα, η υποστήριξη Microsoft Exchange θα γίνει σύντομα διαθέσιμη. Είναι διαθέσιμο στο Play Store εντελώς δωρεάν, όχι όμως και στην Ελλάδα.

Πηγή

Το Facebook θα σου βρίσκει δουλειά

Αποτέλεσμα εικόνας για φαψεβοοκ find jobΤο Facebook ετοιμάζει μία νέα λειτουργία για να μπορούν να βρίσκουν οι χρήστες του δουλειά μέσα από την πλατφόρμα του.Εδώ και μήνες, υπάρχει η φήμη ότι το Facebook θέλει να ανταγωνιστεί το LinkedIn και όπως φαίνεται αυτό επιβεβαιώνεται με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, να ανακοινώνει ότι τη δυνατότητα ανάρτησης αγγελιών εργασίας στις επίσημες σελίδες των εταιρειών.

Με τη νέα υπηρεσία Facebook Jobs, κάθε χρήστης θα μπορεί να βλέπει αγγελίες στο News Feed του αν έχει κάνει Like σε μία εταιρεία που ψάχνει κόσμο.

Εκτός όμως από την ενημέρωση για διαθέσιμες θέσεις εργασίας, τo Facebook αναλαμβάνει να βοηθήσει το χρήστη να κάνει τις αιτήσεις του, αντλώντας τα απαραίτητα στοιχεία για τη θέση εργασίας μέσα από το προσωπικό προφίλ του.

Τέλος και το Facebook Messenger θα συμμετέχει σε όλη αυτή τη διαδικασία αφού, αν κάποιος χρήστης κάνει αίτηση για μία θέση, η εταιρία θα μπορεί να τον ενημερώσει μέσα από το Messenger για την πορεία της αίτησής του ή για να μάθει περισσότερες πληροφορίες.

Για την ώρα το Facebook Jobs θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο του 2017 αναμένεται να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο.

Πηγή

Απενεργοποίηση των διαφημίσεων 30 δευτερολέπτων στο Youtube

Σχετική εικόναΤο YouTube διαθέτει πολλές διαφορετικές μορφές διαφήμισης. Βέβαια η πιο ενοχλητικές για τους περισσότερους είναι αυτές που δεν μπορούν να παρακαμφθούν αν δεν περάσουν 30 δευτερόλεπτα. Φυσικά υπάρχουν τρόποι για να αποφύγετε εντελώς αυτές τις διαφημίσεις, αλλά “σύντομα” δεν θα πρέπει να το κάνετε. Από το επόμενο έτος η Google σχεδιάζει να διακόψει αυτό το είδος της διαφήμισης εντελώς.YouTube αποσύρει τις διαφημίσεις επικάλυψης 30 δευτερολέπτων

Ναι σωστά διαβάσατε: η Google ανακοίνωσε ότι στοχεύει να προσφέρει καλύτερη εμπειρία θέασης στους χρήστες της, προσθέτοντας:

“Ως μέρος αυτής της προσπάθειας, έχουμε αποφασίσει να σταματήσουμε την υποστήριξη στις unskippable διαφημίσεις των 30 δευτερολέπτων από το 2018 και να επικεντρωθούμε σε μορφές που λειτουργούν καλά τόσο τους χρήστες όσο και τους διαφημιστές.”

Αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη μορφή διαφήμισης δεν είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των χρηστών κινητών συσκευών που διαθέτουν ακριβές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία πιέζει τους διαφημιστές να χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές διαφήμισης, όπως αυτή με την επικάλυψη των έξι δευτερολέπτων που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016.

Η απόφαση δεν φαίνεται να έρχεται τυχαία, καθώς το τοπίο του video streaming έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, και το YouTube δεν είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης.

Το Instagram και το Facebook έχουν και προσφέρουν τις δικές τους πλατφόρμες βίντεο, αλλά υπάρχει και ανταγωνισμός από διάφορες άλλες εταιρείες όπως τη vid.me και τη Rumble.

Έτσι για να παραμείνει ανταγωνιστική, η Google φαίνεται να σκέφτηκε την καλύτερη εμπειρία του τελικού χρήστη στο YouTube, και ένα καλό πρώτο βήμα θα είναι η μελλοντική απόσυρση της πιο επιθετικής μορφής διαφήμισης που χρησιμοποιούσε.

Θα πρέπει όμως να κάνετε υπομονή μέχρι με το 2018…

Πηγή

17 Φεβ 2017

Scorpion 3:Η Πρώτη ιπτάμενη μοτοσυκλέτα [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για scorpion 3+russia+motorcycleΑίσθηση έχει προκαλέσει το κατασκεύασμα ρώσων τεχνικών στην Μόσχα. Πρόκειται για ιπτάμενη «μοτοσυκλέτα» της οποίας τις δοκιμές γύρισαν σε βίντεο οι τεχνικοί και μεταδόθηκε από το Russia Today.Το όνομά του είναι «Scorpion 3» και πρόκειται επί της ουσίας για ένα υπερμέγεθες drone με τέσσερις έλικες που του δίνουν την σχετική ευστάθεια στον αέρα.Πηγή

Οι περισσότερο νέοι χρήστες smartphones επιλέγουν λειτουργικό Android-iOS κατά 99,6% σε σχέση με Windows,Blackberry

Αποτέλεσμα εικόνας για android+appleΘυμηθείτε τις "τρελές" μέρες του 2011 και του 2012, όταν η αγορά smartphones ήταν μία "κούρσα τριών αλόγων" μεταξύ Android, iOS και Windows Mobile, ενώ υπήρχε και η Blackberry με το OS της. Αυτά τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλέον, καθώς, στο τέλος του περασμένου έτους, το 99,6% του συνόλου των νέων smartphones είναι είτε Android είτε iOS.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Gartner, Android και iOS έχουν επεκτείνει το μερίδιο αγοράς τους το 2016, ενώ οι πωλήσεις Windows και Blackberry συνέχισαν την ελεύθερη πτώση τους. Η Gartner είναι μία εταιρεία ερευνών που αντλεί τα στοιχεία της από ένα εύρος πηγών και σημειώνει πως μόλις 1,1 εκατ. Windows smartphones πωλήθηκαν μέσα στο 4ο τρίμηνο του 2016, έναντι 4,4 εκατομμυρίων το 4ο τρίμηνο του 2015. Ομοίως, οι πωλήσεις συσκευών Blackberry μειώθηκαν από 906.000 σε 208.000. Είχαμε ωστόσο εξελίξεις σχετικά με τη "μάχη" των πωλήσεων μεταξύ Apple και Samsung. Για πρώτη φορά από το 4ο τρίμηνο του 2014 η Apple βρέθηκε στην κορυφή με 77 εκατομμύρια iPhone έναντι 76,8 εκατομμύρια συσκευών για τους Κορεάτες. Η Samsung συνεχίζει να είναι πρώτη στις αποστολές smartphones για το 2016, αλλά το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε από το 22,5 στο 20,5%.

Τα μεγαλύτερη ποσοστιαία κέρδη ωστόσο προέρχονται από τους Κινέζους (Huawei, Oppo, Vivo) που τα καταφέρνουν περίφημα στις αγορές. Η Huawei, σύμφωνα με την Gartner, πούλησε 28 εκατομμύρια περισσότερα τηλέφωνα φέτος από την τελευταία χρονιά, ενώ η Oppo από 40 εκατομμύρια το 2015 έφτασε στα 85 εκατομμύρια το 2016.Συνολικά, η αγορά smartphones το 2016 είχε 5% ανοδική πορεία σε σχέση με το 2015 (αύξηση από 1,42 δισ. σε 1,5 δισ. συσκευές).

Πηγή

Το Opel Ampera-e ανανεωμένο πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση

Αποτέλεσμα εικόνας για Opel Ampera-e 2017νέο Opel Ampera-e είναι το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με επαναστατική αυτονομία 520 km, επίσημα πιστοποιημένη από τον κύκλο NEDC (μετρημένη σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Δοκιμών).Το Ampera-e μήκους 4,17 m προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών 381 L (1.274 L με τα καθίσματα αναδιπλωμένα), περισσότερο από αρκετά μοντέλα της κατηγορίας. «Με το Ampera-e φέρνουμε στην αγορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Δεν είναι οικολογική πολυτέλεια, ούτε κάποιο ‘παιχνίδι’ ή το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας. Η Opel αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική μετακίνηση είναι προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό με τη βοήθεια καινοτόμου τεχνολογίας,» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl‑Thomas Neumann.

Αποτέλεσμα εικόνας για Opel Ampera-e 2017

Αποτέλεσμα εικόνας για Opel Ampera-e 2017

Οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες στη Νορβηγία, μία χώρα πλήρως οργανωμένη για τις απαιτήσεις της ηλεκτρικής μετακίνησης, και έχουν κιόλας ξεπεράσει τα 3.400 οχήματα. Καθώς το Ampera-e ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σύντομα σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία θα θέλαμε να κάνουμε μία ανασκόπηση των βασικών χαρακτηριστικών του με έμφαση στο συνδυασμό μπαταρίας υψηλής τεχνολογίας, συστημάτων υποστήριξης και ψηφιακής συνδεσιμότητας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Opel Ampera-e 2017

Πηγή

Blackview P2: Με 4 GB RAM και 6000mAh μπαταρία!

blackview p2H Blackview και οι μεγάλες μπαταρίες είναι μια σχέση που κρατάει χρόνια, αλλά τα 6000mAh του Blackview P2 δεν είναι κάτι που έχει ξαναδοκιμάσει η Κινέζικη εταιρία.Πριν φτάσουμε στη θηριώδη μπαταρία όμως, ας τα πάρουμε από την αρχή.Το Blackview P2 είναι μια συσκευή με οθόνη 5.5″ , Full HD ανάλυσης, χωρίς κάποια αντιχαρακτική επίστρωση, και σκελετό κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, σμιλευμένο με κοπή CNC.Οι διαστάσεις της  είναι σε λογικά πλαίσια, εκτός απο το βάρος και το πάχος, που είναι λίγο τρομακτικά, αλλα αυτό είναι αναμενόμενο με τέτοια μπαταρία. Έτσι το 1.04 εκατοστών του πάχους, αλλα περισσότερο τα 232 γραμμάρια του βάρους θα είναι τα δυο πράγματα που θα πρέπει να συνηθίσετε στην καθημερινή χρήση του BlackView P2.

Η Blackview έχει εξοπλίσει το P2 με έναν επεξεργαστή μέτριας δυναμικότητας, αφού στο εσωτερικό της συσκευής θα βρείτε έναν οκταπύρηνο  MT6750 στο 1.5Ghz, τον οποίο συνοδεύουν ομως 4GB RAM και 64GB ενσωματωμένης μνήμης!
blackview p2 colors
Στην γκρί/χρυσή/μαύρη/μπλε πλάτη του Blackview P2 θα βρείτε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που υπόσχεται ξεκλείδωμα σε 0.1 δευτερόλεπτα, που πολύ αμφιβάλλω αν καταφέρνει να προσφέρει, όπως και μια κάμερα 13MP με αισθητήρα της Samsung, PDAF και φακό με aperture f/1.8!!!.

blackview p2 camera

Για Selfies και βιντεοκλήσεις θα βρείτε μια κάμερα 8MP, με Beautify mode για να σας κάνει ωραίους και απρόσιτους σαν μοντέλα. Δίπλα της υπάρχει και ένα Notification LED.

Στο συρτάρι των SIM του P2 θα βρείτε υποδοχές για 2 Micro SIM, με τη δεύτερη να μπορεί να δώσει τη θέση της σε κάρτα μνήμης, σε περίπτωση που τα 64GB δε σας είναι αρκετά.

Ανάμεσα στις μπάντες λειτουργίας του κινητού της Blackview θα βρείτε και την B20, που σημαίνει οτι δεν θα έχετε κανένα θέμα με το 4G στη χώρα μας.

Στις υπόλοιπες επιλογές συνδεσιμότητας, θα βρείτε WiFi(802.11 b/g/n) Bluetooth 4.0, GPS με AGPS και GLONASS, FM Radio, και μια θύρα USB Type-C με OTG.

blackview p2 otg

Μέσω της Type-C θύρας, μπορείτε να συνδέσετε USB Stics, ποντίκια, πληκτρολόγια, Gamepads, να φορτίσετε άλλες συσκευές σας, ή φυσικά να φορτίσετε την μεγαλειώδη μπαταρία του Blackview P2.

Οπως είπαμε, στο εσωτερικό της συσκευής κρύβεται μια μπαταρία 6000mah (παρα κάτι ψιλά) η οποία με πρόχειρους υπολογισμούς , βασισμένους σε πλασματικά στοιχεία κατανάλωσης που έβγαλα από το μυαλό μου πριν από λίγα δευτερόλεπτα, θα αντέχει σχεδόν τρείς μέρες συντηρητικής χρήσης, η ένα διήμερο εντατικής χρήσης της συσκευής.

blackview p2 battery

H έκδοση του Android, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει, αφού η συσκευή κυκλοφορεί με android 6.0, η συσκευασία του Blackview P2 όμως, είναι μια ακόμα έκπληξη, αφού θα βρείτε
  • Ευρωπαϊκό φορτιστή
  • Ακουστικά
  • Εξολκέα SIM
  • Οδηγίες χρήσης
  • Καλώδιο Φόρτιστης USB Type-C
  • USB Type-C to USB Adapter για να εκμεταλλευτείτε το OTG και να φορτίσετε άλλες συσκευές
  • Διάφανη θήκη σιλικόνης
  • Tempered Glass
Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.Στο θέμα που καίει, δηλαδή την τιμή, το Blackview P2 είναι ελαφρώς τσουχτερό, αφού κοστίζει από 188€ έως 193€ ανάλογα το χρώμα που θα επιλέξετε.

Φυσικά δεν μπορώ να παραδεχτώ οτι μέχρι ενός σημείου τα δικαιολογεί, με το hardware του, την τεράστια μπαταρία του, την κάμερα με aperture 1.8(δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα) την αλουμινένια κατασκευή του, και την Full HD οθόνη του.

Αν είχε και λίγο καλύτερο επεξεργαστή(ένα Helio P20 για παράδειγμα) και ας ανέβαζε το κόστος ένα 20άρικο θα ήταν μια πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συσκευή για κάποιον που έχει ως πρώτο μέλημα την αυτονομία, αλλα δε θέλει να θυσιάσει και ολα τα άλλα στο βωμό της.

Πηγή

15 Φεβ 2017

Κατεβάστε υπότιτλους για τις σειρές και τις ταινίες σας στο Mac σας

Caption find subtitles MacΑν είστε κάτοχος Mac Pc και θέλετε να βρίσκετε υπότιτλους για τις ταινίες σας εύκολα και γρήγορα τότε το Caption είναι για σας καθώς υποστηρίζει αυτόματη μετονομασία υποτίτλων χωρίς να το κάνετε εσείς επίσης λειτουργία drag & drop κ.α.

Κατεβάστε το από εδώ.

Επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης(drivers) σε προηγούμενες εκδόσεις στα Windows 10

Αποτέλεσμα εικόνας για windows 10Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, κάθε συσκευή στον υπολογιστή σας χρειάζεται ένα πρόγραμμα οδήγησης (driver). Μπορεί να είναι ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα οδήγησης των Windows 10, ή μπορεί να είναι του κατασκευαστή του υλικού που δημοσιεύθηκε στον κατάλογο του Windows Update, ή να εγκαταστάθηκε από το OEM ή από το τον ίδιο τον χρήστη με μη αυτόματο τρόπο από το cd του πωλητή ή από μια ιστοσελίδα.

Μια νέα έκδοση ενός driver συνήθως βελτιώνει τη λειτουργικότητα των θεμάτων της συσκευής και διορθώνει σφάλματα της προηγούμενης έκδοσης του. Αλλά φορές όμως, μια νεότερη έκδοση δίνει περισσότερα προβλήματα στην συσκευή που μπορεί να την καταστήσει ακόμα και άχρηστη.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε τον προηγούμενο driver της συσκευής, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης που πιθανόν θα λύνει κάθε πρόβλημα. Η δυνατότητα επαναφοράς των drivers εισήχθηκε στα Windows από την έκδοση XP και έχει συμπεριληφθεί σε κάθε version από τότε μέχρι τώρα.

Για να επαναφέρετε την αμέσως παλαιότερη έκδοση ενός driver στα Windows 10 κάντε τα εξής:
1. Ανοίξετε τη Διαχείριση συσκευών. Για να το κάνετε αυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + X και επιλέξτε από το αναδυόμενο μενού το “Διαχείριση συσκευών” (Device manager)

Στο Device Manager, μεταβείτε στην επιθυμητή ομάδα της συσκευής που έχετε πρόβλημα με τον driver της και ανοίξτε το υπομενού της. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης στον προσαρμογέα γραφικών σας, τότε θα πρέπει να επεκτείνει την ομάδα με το όνομα “Προσαρμογείς οθόνης”.

Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

2. Κάντε δεξί κλικ στην προβληματική συσκευή σας που υπάρχει στην λίστα και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος.

3. Στο παράθυρο διαλόγου ιδιοτήτων της συσκευής, μεταβείτε στην καρτέλα “Πρόγραμμα οδήγησης” (driver). Εκεί, θα βρείτε ένα κουμπί που ονομάζεται “Επαναφορά” (Roll Back Driver). Πατήστε το.

Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

4. Το επόμενο παράθυρο διαλόγου, “Επαναφορά πακέτου προγράμματος οδήγησης”, έρχεται με μια σειρά από επιλογές για τη συλλογή σχολίων σχετικά με το γιατί επιθυμείτε να επαναφέρετε τον παλαιότερο driver. Επιλέξτε τον κατάλληλο λόγο και κάντε κλικ στο κουμπί “Ναι” για να επιβεβαιώσετε τη λειτουργία.

Πώς να επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης στα Windows 10

Μπορεί να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να μεταβείτε στην προηγούμενη έκδοση του προγράμματος οδήγησης.

Μόλις τελειώσετε την επαναφορά του προγράμματος οδήγησης, θα πρέπει να εξαιρέσετε τους οδηγούς από το Windows Update ώστε να μην εγκατασταθούν εκ νέου αυτόματα.

Πηγή

Εμπρός! πίσω! Έρχεται ανανεωμένο το Nokia 3310

Αποτέλεσμα εικόνας για Nokia 3310Η HMD Gloval Oy, η φινλανδική εταιρεία που απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας κινητών τηλεφώνων που φέρουν το brand της Nokia, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τέσσερις τέτοιες συσκευές στο Mobile World Congress αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με άτομο ενημερωμένο για τα σχέδιά της, αναφέρεται σε δημοσίευμα του VentureBeat.

Πέρα από το ήδη αποκαλυφθέν Nokia 6, που λανσαρίστηκε στην Κίνα αλλά όχι αλλού ακόμα, η HMD αναμένεται να παρουσιάσει άλλο ένα ζευγάρι συσκευών με Android 7.0 Nougat, τα Nokia 5 και Nokia 3. Σημειώνεται πως το 6 διαθέτει full HD οθόνη 5,5 ιντσών, Snapdragon 430, 4 GB RAM και κάμερα των 16 megapixel, και, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα άλλα δύο αναμένεται να έχουν χαμηλότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, και ως εκ τούτου χαμηλότερες τιμές, με το Nokia 5 να έχει οθόνη 5,2 ιντσών στα 720p, 2GB RAM και κάμερα 12 megapixel, στα 199 ευρώ (το Nokia 6 είναι στα 249 ευρώ). Το Nokia 3 θα είναι στα 149 ευρώ, όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται το δημοσίευμα, το περισσότερο ενδιαφέρον – τουλάχιστον, για τους πιο παλιούς χρήστες κινητών- προσελκύει μια άλλη συσκευή, που δεν είναι καν smartphone, αλλά μια σύγχρονη έκδοση ενός παλιού «θρύλου»: Ο λόγος για το «αθάνατο» Nokia 3310, που ακόμα και σήμερα είναι διάσημο για τη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας του και τη γενικότερη αντοχή του: Είναι το κινητό που είχε διαδεχτεί το επίσης πολύ δημοφιλές Nokia 3210. Η νέα αυτή έκδοση του 3310 αναμένεται να κοστίζει 59 ευρώ- αρκετά χαμηλά για να προσελκύσει το (νοσταλγικό) ενδιαφέρον πολλών παλιών χρηστών του, αν μη τι άλλο, για χρήση ως δεύτερη/ εφεδρική συσκευή.

Πηγή

H Apple πλέον έχει την πρώτη δική της τηλεοπτική εκπομπή [Βίντεο]

Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή της Apple είναι γεγονός - TechΔυναμική είσοδο στον χώρο της τηλεόρασης και μάλιστα με ένα θέμα γύρω από ένα από τα πιο λαμπρά πεδία της τεχνολογίας και της οικονομίας, αυτό των applications, πρόκειται να κάνει σε λίγο καιρό η Apple.Ο τεχνολογικός κολοσσός που έχει φέρει τα πάνω – κάτω σε ό,τι ξέραμε μέχρι πριν από μερικά χρόνια στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και έχει δημιουργήσει μια σειρά κορυφαίων εφαρμογών ως «μητέρα» του πρώτου app store, ετοιμάζει μια εκπομπή που στόχο έχει να συμβάλλει στην εξέλιξη των apps και την εύρεση νέων καινοτόμων ιδεών.

Κάτι σαν διαγωνισμός ταλέντων, μόνο που οι υποψήφιοι θα πρέπει να πείσουν τους κριτές – υποψήφιους επενδυτές γιατί αξίζει να λάβει επένδυση η εφαρμογή που έχουν σχεδιάσει.Η εκπομπή, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στην Άνοιξη αποκλειστικά στο Apple Music, θα λέγεται “Planet of the Apps” και θα έχει ως κριτές πολύ γνωστά πρόσωπα, που εκτός από μια σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ έχουν κάνει και πολύ σοφές επιχειρηματικές επιλογές και επενδύσεις. Στην πρώτη εκπομπή θα δούμε, λοιπόν, τη Jessica Alba και τη Gwyneth Paltrow σε ρόλο κριτή – συμβούλου.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπεύθυνος περιεχομένου της Apple, Eddy Cue, κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι παίκτες – δημιουργοί apps θα πρέπει μέσα σε μόλις 1 λεπτό να αποδείξουν τη χρησιμότητα του app τους. Όσοι περνάνε στον δεύτερο γύρο θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με τους συμβούλους πάνω σε business plan και να κυνηγήσουν χρηματοδότηση για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Το ριάλιτι θα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα με το κοινό, αφού οι θεατές θα μπορούν με ένα swipe αριστερά – δεξιά, κατά τη λογική του Tinder, να κρίνουν αν το υποψήφιο app αξίζει.


Το πρώτο βίντεο – τρέιλερ της εκπομπής Planet of the Apps έρχεται μετά το τρέιλερ του Carpool Karaoke, της άλλης εκπομπής της Apple που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, με καλεσμένους όπως οι Will Smith, Ariana Grande και John Legend.

Πηγή

Ξεκλειδώστε τον bootloader της Sony Xperia συσκευής σας [Βίντεο]

Θα το ξαναπούμε γιατί αξίζει να λέγεται ότι η Sony είναι η μοναδική εταιρία μετά τη Google που ασχολείται τόσο πολύ με την κοινότητα του Android, προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία για να χακάρουμε τη συσκευή μας. Εκτός από αυτό όμως, οι συντάκτες του Sony Developer World, φτιάχνουν κατά καιρούς και πολύ κατατοπιστικούς οδηγούς που μας βοηθούν να τα καταφέρουμε με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Πρόσφατα λοιπόν δημιούργησαν ένα βίντεο με το οποίο προβάλλεται βήμα προς βήμα το ξεκλείδωμα του bootloader στις Xperia συσκευές. Σε αυτό θα δούμε ποια εργαλεία πρέπει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας, τι πρέπει να ενεργοποιήσουμε στο κινητό μας και τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να πετύχει η διαδικασία.

Δε διαφέρει και πολύ από το γραπτό οδηγό που δοκιμάσαμε και μεταφράσαμε παλιότερα, αλλά όσο να 'ναι αν το βλέπεις σε βίντεο είναι πιο εύκολο να το κατανοήσεις.Πηγή

Καλύτερη ποιότητα ήχου με quad-DAC θα προσφέρει το νέο LG G6

Αποτέλεσμα εικόνας για LG G6
Πολλές οι πληροφορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια για την επερχόμενη ναυαρχίδα της LG, G6, και πρόσφατα, η Κορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε ότι πρόκειται να ενσωματώνει 32-bit σύστημα quad-DAC υποσχόμενο βελτιωμένη ποιότητα ήχου.
Η τεχνολογία δίνει πολύ καλύτερο έλεγχο κάθε ακουστικού ανεξάρτητα, με αποτέλεσμα να προσφέρει καθαρότερο και πιο ισορροπημένο ήχο σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η LG σε σχετικό δελτίο τύπου.

Η ναυαρχίδα της LG αναμένεται να διατηρήσει την υποδοχή 3.5mm, παρόλο που άλλες εταιρείες έχουν αρχίσει να την εγκαταλείπουν. Το DAC προέρχεται από την εταιρεία ESS που ειδικεύεται στην κατασκευή chipsets ήχου, με την LG να υποστηρίζει πως προσφέρει βελτιωμένο ήχο σε σχέση με το παρόμοιας φιλοσοφίας quad-DAC που βρίσκεται στο V20.

Το G6 της LG αναμένεται να παρουσιαστεί στις 26 Φεβρουαρίου και αναμένεται να διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2880 x 1440 pixels με την ασυνήθιστη αναλογία πλευρών 18:9. Η συσκευή θα είναι επίσης αδιάβροχη και θα χρησιμοποιεί τον Google Assistant, ένα χαρακτηριστικό που ορισμένοι πιστεύουν πως θα γίνει “στάνταρντ” στις ναυαρχίδες Android από αυτή τη χρονιά. Επιπλέον, η εταιρεία υπόσχεται “αξιοπιστία”, και πως δεν πρόκειται να δούμε τα… bootloops που είδαμε σε άλλες συσκευές της.

Πηγή

13 Φεβ 2017

Τι είναι Long Term Support(LTS) ή Rolling Release(RR) ποιά να διαλέξω και γιατί

Αποτέλεσμα εικόνας για linux διανομεςLong Term Support ή Rolling Release; Παρακάτω θα δούμε διαφορές και ίσως μερικούς μύθους για ένα μεγάλο θέμα των χρηστών που επιλέγουν Linux. Long Term Support ή Rolling Release; Ποιος χρειάζεται τη μακρά υποστήριξη και ποιος επιλέγει κυλιόμενες διανομές;Ας αρχίσουμε με τις LTS. Είναι οι εκδόσεις που χρησιμοποιούν οι servers και γενικά τα μηχανήματα παραγωγής. Οι συγκεκριμένες διανομές χρησιμοποιούν παλαιότερα σταθερά kernels, προσφέροντας την αξιοπιστία που αποζητούν επιχειρήσεις και διακομιστές. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από απλούς χρήστες που δεν ενδιαφέρονται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Long Term Support ή Rolling μακρά υποστήριξη ή κυλιόμενη διανομή

Να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση κυκλοφορίας νέας έκδοσης (ας πούμε στη δημοφιλή διανομή Long Term Support Ubuntu, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αν αναβαθμίσετε το σύστημά σας δεν θα κρασάρει. Συνήθως θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μια φρέσκια εγκατάσταση για να είστε σίγουροι ότι το σύστημά σας θα λειτουργήσει.

Το καλό στο παραπάνω σενάριο είναι ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το Ubuntu για παράδειγμα και να ξεχάσετε τις αναβαθμίσεις για 5 χρόνια. Όμως αν είστε σε Windows και σκέφτεστε την αλλαγή σε Linux, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολεί. Στοιχηματίζω ότι θα χρειαστεί να κάνετε μια νέα εγκατάσταση πριν περάσει ο χρόνος υποστήριξης της διανομής.

Γιατί;

Φυσικά γιατί μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Όμως ακόμα και δεν κάνετε λάθη είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε διανομή μετά από λίγο καιρό καθώς η τεχνολογία τρέχει και μπορεί να δείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τις παρεξηγημένες Rolling διανομές, “ακούγονται” πολλά στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με “ειδικούς” παλαιότερων χρόνων τα Rolling releases δεν προσφέρουν σταθερότητα στον τελικό χρήστη όπως οι “θωρακισμένες” Long Term Support διανομές. Ίσως να ισχύει ακόμα για τους αρχάριους χρήστες, και σίγουρα ίσχυε πολύ περισσότερο στο παρελθόν για αρχάριους και έμπειρους χρήστες λόγω της καινοτομίας. Κυλιόμενη διανομή όμως δεν σημαίνει δοκιμαστική κάποιας σταθερής. Κάθε κυλιόμενη διανομή και ειδικά η OpenSUSE Tumbleweed διαθέτουν πακέτα και γενικότερα ένα λειτουργικό σύστημα που πριν κυκλοφορήσει στο κοινό έχει ελεγχθεί απόλυτα και πάρα πολλές φορές. Ναι η “επικίνδυνη” έκδοση του OpenSUSE είναι η Factory αν θέλετε οπωσδήποτε να πιστέψετε τους ειδικούς που είναι εναντίων των κυλιόμενων διανομών.

Ας είμαστε όμως ρεαλιστές:

Ποιος αρχάριος θα εγκαταστήσει το Arch Linux; Μάλλον κανείς. Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια πρώτη εμπειρία με Ubuntu, ή Mint, που ακόμα και με αυτές τις διανομές τα λάθη και οι επανεγκαταστάσεις καραδοκούν.
Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια 3 διαφορετικές διανομές σε 2 υπολογιστές. Manjaro, Fedora και OpenSUSE Tumbleweed. Οι δύο από τρεις διανομές είναι κυλιόμενες αλλά και οι τρεις χρησιμοποιούν cutting edge λογισμικό, δηλαδή το τελευταίο που κυκλοφορεί.

Λοιπόν αν δεν “παίζεις” με το σύστημά σου δοκιμάζοντας νέα πράγματα και οι τρεις παραπάνω διανομές δεν θα σου παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα (το ίδιο ισχύει και για αρχάριους με Windows). Και επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και οι τρεις διανομές (όπως και οι περισσότερες μεγάλες) διαθέτουν κοινότητες που θα δώσουν μια απάντηση στην ερώτησή σας, ακόμα και αν δεν την κάνετε ποτέ.

Έτσι διανομές μακράς υποστήριξης (Long Term Support) δεν είναι και διανομές “μακράς διαρκείας.” Σύμφωνα με τα παραπάνω μια κυλιόμενη διανομή από αυτές τις δύο που αναφέραμε θα εξυπηρετήσει απόλυτα τις ανάγκες σας και μάλιστα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Long Term Support ή Rolling; η απόφαση είναι δική σας. Αν έχετε κάποια διαφορετική άποψη ευχαρίστως να την “ακούσουμε” από τα σχόλια της δημοσίευσης..

Πηγή