Η Audi βελτιώνει την αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της

Η Audi εξελίσσει μία τεχνολογία η οποία μπορεί να έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα με την επέκταση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων της, με κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν πειραματιστεί με την ηλιακή τεχνολογία με σχέδια να την εφαρμόσουν και να βελτιώσουν την αυτονομία των οχημάτων τους.

Η Audi ανακοίνωσε την προσπάθεια της να εφαρμόσει την ηλιακή τεχνολογία σαν μία νέα κύρια τάση και τη φιλοδοξία της να την συμπεριλάβει σε διάφορα πρωτότυπα μέχρι το τέλος του έτους. Σε συνεργασία με την Alta Devices, η Audi θέλει να ενσωματώσει τα ηλιακά κύτταρα τους στις πανοραμικές οροφές των επερχόμενων ηλεκτροκίνητων οχημάτων τους.


Ωστόσο, η ηλιακή τεχνολογία που θα χρησιμοποιείται σε αυτά τα ηλιακά πάνελ είναι σχετικά δύσκολα να τροφοδοτήσει απευθείας την ενέργεια στημ μπαταρία για να προσφέρει περισσότερη ισχύ, με πιο πιθανό το ενεδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδοσία των συστημάτων κλιματισμού και ψυχαγωγίας.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Audi ότι «Στο μέλλον, σχεδόν ολόκληρη η επιφάνεια της οροφής θα καλύπτεται με ηλιακές κυψέλες».

Αυτό, ωστόσο, θα μπορούσε να βελτιώσει την αυτονομία του αυτοκινήτου καθώς η μπαταρία δεν θα χρησιμοποιεί ενέργεια για να τροφοδοτήσει αυτά τα συστήματα.

Επίσης σύμφωνα με την Audi, «Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι ηλιακές κυψέλες θα εισρεύσει στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου και μπορεί να τροφοδοτήσει, για παράδειγμα, το σύστημα κλιματισμού ή τα θερμαινόμενα καθίσματα, με ένα κέρδος στην αποτελεσματικότητα και θετικό αντίκτυπο στην συνολική αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi για τις προμήθειες, Bernd Martens σχολίασε επίσης ότι «Αυτό θα ήταν ένα ορόσημο στην πορεία προς την επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας χωρίς εκπομπές ρύπων». Αυτή είναι μια παρόμοια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από την Toyota στο υβριδικό αυτοκίνητο Prius.

Το πόσο αποτελεσματική θα είναι η τεχνολογία ηλιακού πάνελ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως πόση έκθεση στο ηλιακό φως ένα αυτοκίνητο παίρνει και πού βρίσκεται στον κόσμο. Όμως οι πρόσφατες δοκιμές της Audi σχετικά με την ηλιακή ενέργεια δείχνουν ότι το ζήτημα της αυτονομίας και της επέκτασης της είναι μείζονος σημασίας για την αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων από τους καταναλωτές, κάτι που ήση σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων φαίνονται να συμφωνούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.