Νέα emoji για το Android O

Η Google ανανεώνει συνεχώς τα emoji στο Android, έτσι και το νέο version του λειτουργικού (Android O) δε θα μπορούσε παρά να διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο set από emoji.To site Emojipedia είχε μία αποκλειστική ματιά σε κάποια από τα emoji που περιμένουμε στην τελική έκδοση του Android O, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για το Emoji 5.0 που περιλαμβάνει νέα Emoji από το Unicode 10.0.

Η κύρια αλλαγή εδώ είναι τα κίτρινα faces που πλέον έχουν ένα κυκλικό design που "μιμείται" κατά κάποιον τρόπο την Apple και το original Unicode design. Η αλλαγή σε κυκλικό σχεδιασμό θα κάνει τα emoji να φαίνονται και πιο ομοιόμορφα με λιγότερες απώλειες στη "μετάφραση" όταν αποστέλλονται μεταξύ συσκευών που ανήκουν σε διαφορετικές πλατφόρμες ή ακόμη και διαφορετικών κατασκευαστών στο ίδιο το Android.



Τα νέα σχέδια έχουν περισσότερη σκίαση και υφές, με ένα effect σκιάς που τους προσφέρει τρισδιάστατη εμφάνιση, κάπου μεταξύ του πιο "έντονου" 3D look του set της Apple και κάτι πιο επίπεδου όπως της Microsoft ή του Twitter set.

Το Android O περιλαμβάνει επίσης και άλλα επανασχεδιασμένα emoji, αλλά οι διαφορές εδώ δε φαίνονται έντονες, τουλάχιστον στα λίγα που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή. Σημαντικό ωστόσο το ότι το Android O θα έχει υποστήριξη Unicode 10, ώστε emoji όπως τα Face with Hand Over Mouth, Starstruck και Vomiting να είναι διαθέσιμα.

Κάτι ακόμη ενδιαφέρον είναι ότι η Google παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Android O την EmojiCompat support library για app developers, που θα τους επιτρέψει να συμπεριλάβουν τη βιβλιοθήκη μέσα στην εφαρμογή τους, έτσι ώστε ο προγραμματιστής να μπορεί να διασφαλίσει ότι η εφαρμογή τους θα είναι πάντα σε θέση να εμφανίζει τα πιο πρόσφατα emoji που μπορεί να είναι διαθέσιμα σε μια νεότερη έκδοση του Android.




Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται πλέον να περιμένετε το τηλέφωνό σας να αποκτήσει μία νέα ενημέρωση Android για να αποκτήσετε όλα τα νέα emoji στην αγαπημένη σας εφαρμογή messenger, με την προϋπόθεση πάντα ότι ο προγραμματιστής έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.