Το Android ξεπέρασε για πρώτη φορά τα Windows

Αποτέλεσμα εικόνας για androidΕίναι γεγονός, το Android κατάφερε να πάρει την πρωτιά από τα Windows ως το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα, πρωτιά που έχει η Microsoft εδώ και χρόνια. Τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών StatCounter, δείχνουν ότι η Google πήρε την σκυτάλη.Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας ερευνών, το Android είναι το πιο δημοφιλές σύστημα που χρησιμοποιούν οι χρήστες για να βρεθούν online.Για τον μήνα Μάρτιο το μερίδιο αγοράς του Android ήταν 39.93% ενώ τα Windows πήραν 37.91%. Ενδεικτικά να πούμε ότι τον Ιανουάριο του 2012 τα Windows είχαν ποσοστό 82% της παγκόσμιας χρήσης του ίντερνετ έναντι του Android που βρισκόταν μόλις στο 2.4%.

“Αυτό αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας και το τέλος μιας εποχής”, δήλωσε ο CEO της Statcounter, Aodhan Cullen. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως σηματοδοτείται το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Microsoft στην αγορά των OS, μια κυριαρχία που διατηρούσε από τη δεκαετία του ’80. “Επιπλέον, αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη για το Android, το οποίο είχε μόλς το 2.4% της παγκόσμιας χρήσης του ίντερνετ πριν από μόλις 5 χρόνια”.

android windows graph

Τα δεδομένα στο παραπάνω γράφημα περιλαμβάνουν όλες τις πλατφόρμες – desktop, smartphones, tablets και laptops. Τα Windows ακόμη κατέχουν το 84% της χρήσης του ίντερνετ όσον αφορά στα desktop.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.