Νέο Ad blocker που είναι ανίκητο;

ad blockerΤα Ad blockers δεν είναι κάτι νέο στον χώρο του internet, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν τραβήξει τα βλέμματα αρκετών websites και υπηρεσιών οι οποίες προσπαθούν συνεχώς να τα παρακάμψουν. Συνήθως αυτό γίνεται με την άρνηση της πρόσβασης στην σελίδα τους εφόσον έχεις ανοιχτό το Ad blocker ή την χρήση ads που παρακάμπτουν το Ad blocker.

Ωστόσο, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια των Princeton και Stanford δημιούργησαν ένα νέο Ad blocker το οποίο μοιάζει να είναι ανίκητο. Το συγκεκριμένο λογισμικό λειτουργεί διαφορετικά από τα υπόλοιπα, αφού δεν «κοιτάζει» στον κώδικα του website για να δει τι θα μπλοκάρει, αλλά στο περιεχόμενο.

Το αποκαλούμενο Perceptual Ad Blocker, ελέγχει το περιεχόμενο για λέξεις όπως «Sponsored» για να αποφασίσει εάν πρόκειται για διαφήμιση. Εφόσον γίνει ο έλεγχος, το λογισμικό θα επισημάνει την διαφήμιση με λέξεις όπως «This is an Ad», αντί να την αφαιρέσει εντελώς από την σελίδα.

Παρόλο που ο τρόπος λειτουργίας δείχνει ένα Ad blocker το οποίο δύσκολα θα νικηθεί από τα websites, ο ερευνητής Narayanan αναφέρει, «Δεν θέλουμε να ισχυριστούμε ότι δημιουργήσαμε ένα ανίκητο Ad Blocker, αλλά αναγνωρίζουμε έναν συνδυασμό τεχνικών και νομικών παραγόντων που στο τέλος θα κρίνουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής». Για όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν, το Perceptual Ad Blocker είναι διαθέσιμο ως Chrome Extension.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.