Ενεργοποιήστε το MFA (Multi Factor Authentication) στο Gmail

Αποτέλεσμα εικόνας για gmail 2016Μπορεί ως τίτλος να μην είναι κάτι καινούργιο αλλά όσοι έχουμε ενεργοποιημένο το MFA στο Gmail , είτε για τον προσωπικό μας λογαριασμό, είτε για τον επαγγελματικό (μέσω Google Apps) έπρεπε να πληκτρολογήσουμε έναν εξαψήφιο αριθμό κάθε φορά που θέλαμε να μπούμε στον λογαριασμό μας.

H Google προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στο λογαριασμό σας για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, ενώ ως βασικός παράγοντας αυθεντικοποίησης παραμένει το 6ψήφιο SMS.

Για να γίνει η αλλαγή ώστε να ενεργοποιηθεί το Google Prompt θα πρέπει να μπείτε μέσα στο Gmail λογαριασμό σας και να επιλέξετε τις επιλογές ασφάλειας (Sign-in & Security) όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

MFA sign in MFA

Πατώντας το Sign-in & Security θα εμφανίσει την επιλογή για 2-Step Verification , όπου φαίνεται απενεργοποιημένη (off).

MFA

Ξεκινάμε πατώντας επάνω στο 2-Step Verification και θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη

MFA

Πατώντας Get Started στο 2-Step Verification θα μας εμφανίσει τις παρακάτω επιλογές και επιλέγουμε το Google Prompt (στη συγκεκριμένη περίπτωση). Είναι αυτονόητο ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια επιλογή από τις άλλες θέλουμε και να ακολουθήσουμε τα προτεινόμενα βήματα ανά περίπτωση. Στην τελευταία επιλογή (Security Key) απαιτείται η αγορά ενός USB.

MFA

Πατώντας το Google Prompt, θα ξεκινήσει μία αυτόματη αναζήτηση του τηλεφώνου μας και θα το εμφανίσει στη παρακάτω εικόνα μόλις βρεθεί το τηλέφωνό μας.

MFA

Πατώντας το NEXT θα προχωρήσει και θα μας ζητήσει να ξεκλειδώσουμε το τηλέφωνό μας και να πατήσουμε το Yes για να ολοκληρωθεί το Verification της συσκευής.

MFA

Με την ενεργοποίηση του Google prompt, θα σταματήσει να στέλνει τα SMS η Google ενώ θα εμφανίζεται σχεδόν ακαριαία στο τηλέφωνό μας η επιλογή [YES] or [NO] και δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνετε εισαγωγή του εξαψήφιου αριθμού στον explorer σας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.