Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ο πρώτος υπολογιστής στον κόσμο! [Βίντεο]


Ένα εκπληκτικά μεγαλειώδες τεχνολογικό επίτευγμα ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων κατασκευασμένο από κάποιον αρχαίο Έλληνα με γνώσεις αστρονομίας, μικρομηχανικής και μαθηματικών που πιστεύεται ότι είναι από της Συρακούσες και είναι ο Αρχιμήδης ή κάποιος από τους μαθητές του ή από την Κόρινθο ή από τον Ίππαρχο ή τον Ποσειδώνιο από την Ρόδο, μπορεί και να τον δημιούργησαν περισσότερο από ένα άτομα κανείς δεν ξέρει ακόμα, ο μηχανισμός που αναδύθηκε από την θάλασσα στην επιφάνεια και μας αποκαλύπτει την τεράστια γνώση που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον κόσμο που μας περιβάλει. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ο πρώτος υπολογιστής στον κόσμο ιστορικά. Αν και με τα σημερινά δεδομένα θα λέγαμε ότι είναι το αρχαιότερο Tablet.Είναι ένας πολύπλοκος ποιοτικός μηχανισμός αποτελούμενος από γρανάζια από μπρούντζο και διάφορα άλλα εργαλεία και ήταν τοποθετημένος σε ένα ξύλινο πλαίσιο ο οποίος ανακαλύφθηκε σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα το 1901 από τον Σπυρίδωνα Στάη ο οποίος τότε ήταν και υπουργός παιδείας, τον ανακάλυψαν λοιπόν σε βάθος περίπου 40 με 60 μέτρων.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Είχε την δυνατότητα να βλέπει με απίστευτη ακρίβεια τις εκλείψεις της σελήνης(μέχρι και το χρώμα που θα έχει η έκλειψει ήξεραν),του ήλιου και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων αφού είχε ένα αστρονομικό ημερολόγιο κι ένα πλήρες πλανητάριο το οποίο όμως διαλύθηκε στην διάρκεια του ναυαγίου τα υπόλοιπα κομμάτια βρίσκονται ακόμα στον βυθό, όπως και ένα ημερολόγιο που είναι χαραγμένο στη μεταλλική του επιφάνεια στο οποίο μας δε ίχνη πότε διοργανώνονταν οι μεγάλες ανά τετραετία γιορτές όπως τα Νέμεα, Ολύμπια και τα Πύθια μπορούσε ακόμα να προσθέτει, να αφαιρεί, να πολλαπλασιάζει και να διαιρεί. Ένας τέτοιος μηχανισμός μπορούσε να συγκριθεί μόνο με ρολόγια μεσαιωνικού τύπου. Με λίγα λόγια προσπαθούσαν να φτιάξουν έναν μηχανικό αντίγραφο ολόκληρου του ουρανού. Ελπίζουμε να γίνουν ανασκαφές στο συγκεκριμένο μέρος για να ανακαλυφθούν και τα υπόλοιπα κομμάτια και να λυθεί εντελώς αυτός ο μυστηριώδεις αρχαίος μηχανικός υπολογιστής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μηχανισμός των Αντικυθήρων

Και εδώ θα δείτε ένα αναλυτικό ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.


Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για Μηχανισμός των Αντικυθήρων


Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων φτιαγμένος με LEGO

Σχετική εικόναΟ Andrew Carol είναι μηχανικός λογισμικού της Apple,το 2010 κατασκεύασε με τουβλάκια LEGO μία ρεπλίκα του μηχανισμού των Αντικυθήρων.  Χρησιμοποίησε 1500 τουβλάκια για να δημιουργήσει 110 γρανάζια. Τα γρανάζια χωρίζονταν σε 4 κιβώτια, υπεύθυνα για 4 διαφορετικές αριθμητικές πράξεις, οι οποίες τροφοδοτούν το ημερολόγιο του μηχανισμού για να προβλέψουν την επόμενη έκλειψη. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε σε 30 μέρες.



Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 
Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.