Hackers επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα Lynda.com

Αποτέλεσμα εικόνας για Lynda.comΗ γνωστή ιστοσελίδα Lynda.com με τα απίστευτα διαδικτυακά tutorials, είναι hacked. Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν μια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες από χρήστες και μαθήματα.Σύμφωνα με την εταιρεία, επηρεάζονται περίπου 55.000 εγγεγραμμένοι χρήστες της πλατφόρμας.Η Lynda.com, η οποία είναι θυγατρική της LinkedIn, που αγόρασε πρόσφατα η Microsoft, επιβεβαίωσε το hack και έχει αρχίσει ήδη την επαναφορά κωδικών πρόσβασης για τους 55.000 λογαριασμούς που έχουν υποκλαπεί.

Επιπλέον, η υπηρεσία αποστέλλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους 9,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες της για να τους ενημερώσει για την παραβίαση παρόλο που τα στοιχεία τους δεν υπήρχαν στην hacked βάση δεδομένων.

Στα στοιχεία που διέρρευσαν δεν υπάρχουν δεδομένα πιστωτικών καρτών σύμφωνα με την εταιρεία, και όλοι οι κωδικοί ήταν επαρκώς κρυπτογραφημένοι, salted και hashed.

Αν χρησιμοποιούσατε την υπηρεσία Lynda.cοm θα πρέπει να επαναφέρετε άμεσα τον κωδικό πρόσβασης σας, άσχετα από το αν έχει υποκλαπεί ή όχι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.