Η Apple τελικά θα δημιουργήσει αυτόνομα οχήματα

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει η παροιμία, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση της Apple. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες οι φήμες οργιάζουν σχετικά με τα φιλόδοξα σχέδιά της να μπει στην αγορά των αυτοκινήτων με ένα αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα και να σταθεί απέναντι στην Tesla.

H Apple είναι από τις εταιρείες που δεν μας έχει συνηθίσει να επιβεβαιώνει καμία φήμη, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν στο χέρι της. Η επιβεβαίωση ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στα αυτόνομα οχήματα έρχεται από μια επιστολή προς τις αμερικάνικές αρχές μεταφορών, όπου δίνει feedback και προτεινόμενες κατευθύνσεις σχετικά με τα αυτόνομα και ημι-αυτόνομα οχήματα.

Στην επιστολή του προς το National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ο Steve Kenner της Apple, γράφει ότι η Apple «επενδύει σημαντικά σε machine learning και automation, είναι ενθουσιασμένη σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορών».

Αυτό σημαίνει ότι η Apple μπορεί να ενδιαφέρεται πράγματι για την δημιουργία αυτοκινήτου ή να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του software που θα μπει στα αυτόνομα οχήματα. Το σαφές είναι ότι την ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά μένει να ανακοινώσει με ποιον τρόπο θα αναμειχθεί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.