Το ETA Speedbike είναι το ταχύτερο όχημα στον κόσμο που τροφοδοτείται μόνο από την ανθρώπινη ενέργεια [Βίντεο]

aerovelo
Η Aerovelo, ένα innovation lab με έδρα το Τορόντο και το Οντάριο του Καναδά, που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση οχημάτων τα οποία τροφοδοτούνται μόνο από την ανθρώπινη ενέργεια, έσπασε τον προηγούμενο μήνα το δικό της ρεκόρ σχετικά με το ταχύτερο speedbike στον κόσμο.

Το ETA Speedbike έφτασε σε ταχύτητες των 144,17 χιλιομέτρων την ώρα, στις 17 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του World Human-Powered Speed Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Battle Mountain στην Νεβάδα των ΗΠΑ, ξεπερνώντας το περσινό ρεκόρ 139,45 χιλιομέτρων την ώρα του ίδιου μοντέλου.

3

Το ETA Speedbike κατασκευάστηκε από δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, τους Todd Reichert και Cameron Robertson, και ονομάστηκε έτσι από το "η" (ήτα - eta), το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου που χρησιμοποιείται στη μηχανική για να δηλώσει την απόδοση. Είναι κατασκευασμένο με χαμηλό κέντρο βάρους, αεροδυναμική σχεδίαση, εξαιρετικά λεπτά ελαστικά (λιγότερο από δύο χιλιοστά), ενώ δε διαθέτει παράθυρα (ένα σύστημα κάμερας χρησιμοποιείται για να βλέπει ο αναβάτης) και ενσωματώνει εργονομικά ανακλινόμενα καθίσματα καθώς και πεντάλ για τον αναβάτη.

2

θα μπορούσε η πρόταση της Aerovelo ανοίξει το δρόμο για το μέλλον των μεταφορών; Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο...



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.