Hackers μπορούν να ενεργοποιήσουν κλειστούς λογαριασμούς Twitter

Twitter-government-Hackers hackers
Το πιο δημοφιλές site microblogging στον κόσμο, το Twitter, είναι αρκετά δημοφιλές στο ISIS και άλλους προπαγανδιστές μίσους. Αυτό έχει οδηγήσει το Twitter να απαγορεύει τέτοιους λογαριασμούς άμεσα. Έχει αναφερθεί ότι η ιστοσελίδα απαγόρευσε περισσότερους από 235.000 λογαριασμούς στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών. Αλλά τώρα τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν για το Twitter, καθώς οι Hackers έχουν βρει τον τρόπο να ανακτούν τους απαγορευμένους λογαριασμούς.

Μια ομάδα Hackers, με το όνομα Spain Squad ισχυρίστηκε ότι έχει βρει έναν τρόπο να ανακτά τους ανενεργούς και απαγορευμένους λογαριασμούς στο Twitter. Η Spain Squad λέει ότι τώρα πουλάει αυτούς τους λογαριασμούς στο κοινωνικό της δίκτυο.

«Η Spain Squad» ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει τον έλεγχο ενός αριθμού συμπεριλαμβανομένων @Hell, @Hitler, @Nazi, @ AK47 και @ 1337 με το hack τους.

Ενώ το hack μπορεί να είναι αμφισβητήσιμο, διαπιστώθηκε ότι οι λογαριασμοί που είχαν προηγουμένως μπλοκαριστεί: @Hitler, @Hell και @LizardSquad ανήκουν στο περίφημο συγκρότημα του Hacker ο οποίος έριξε το Sony PlayStation και το Microsoft Xbox τα Χριστούγεννα το 2014.

Από την άλλη πλευρά, ανενεργοί λογαριασμοί Twitter, όπως οι @ AK47, @megaupload και @ 1337 βρέθηκαν επίσης ξαφνικά ενεργοποιημένοι. Οι δράσεις αυτές μπορεί πράγματι να αποδεικνύουν ότι η Spain Squad είχε αναπτύξει κάποιου είδους hack για την ανάκτηση αυτών των λογαριασμών.

Είναι όντως αλήθεια, το Twitter μπορεί να έχει ένα νέο πονοκέφαλο! Όπως είναι τώρα τα πράγματα, η λογοκρισία στο Twitter για την ομιλία μίσους, τα φυλετικά tweets και οι αναρτήσεις του ISIS στο Twitter, έχουν γίνει ο μεγάλος πονοκέφαλος για την εταιρεία microblogging. Εάν οι ισχυρισμοί είναι αληθείς, το Twitter θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για να επιδιορθώσει το πρόβλημα και να σταματήσει την ομάδα.

Δεν είναι σαφές πώς η Spain Squad έχει επιτύχει αυτό το hack. Αλλά φαίνεται ότι κανείς εκτός της ομάδας δεν ξέρει το μυστικό για την υποτιθέμενη επίθεση – και η ομάδα το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να προσπαθήσει να πουλήσει του πολύτιμους λογαριασμούς Twitter.

Το Twitter μέχρι στιγμής δεν σχολίασε σχετικά με τους εν λόγω ισχυρισμούς.

Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.