Βρείτε το ταίρι σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας -Ξενάγηση στις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές

This photo displays a crowd of people who stand in front of the Eiffel Tower and who are watching the red colors of fireworks which seems to be happening behind and around the Eiffel Tower. On the lower left side a policeman is visible.Στον αχανή κόσμο του ίντερνετ (και των νέων τεχνολογιών) μπορείς, λένε, να βρεις τα πάντα. Κάθε πλευρά της ζωής μας, έχει το ψηφιακό του ταίρι και εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε οι ρομαντικές σχέσεις.

Με αιχμή του δόρατος το Tinder, στα καταστήματα για φορητές συσκευές, όπως και στον Ιστό μπορεί να βρει κανείς ουκ ολίγες -ειδικές στην εύρεση συντρόφου- εφαρμογές και ιστοσελίδες. Και μπορεί στη χώρα μας η χρήση τέτοιων… μεθόδων να είναι αμελητέα, στο εξωτερικό όμως και κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη και στην Αμερική, δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν παρτενέρ μόνο μέσω του Tinder.

Tinder

dapps8

Τι είναι όμως το Tinder; Μερικά χρόνια πριν, μια startup με έδρα το Λος Άντζελες, κυκλοφορεί μια διαφορετική εφαρμογή γνωριμιών η οποία στοχεύει στην κοινωνική και εκτός του σπιτιού δυνατότητα γνωριμίας, εξοβελίζοντας μια και καλή τους παράγοντες που αποτρέπουν τη χρήση τέτοιων ψηφιακών εργαλείων.

Αρχικά, η εφαρμογή εντοπίζει τη θέση του χρήστη μέσω GPS, συλλέγει στοιχεία από το προφίλ του στο Facebook και κατόπιν του παρουσιάζει πιθανούς υποψηφίους, που η εφαρμογή κρίνει ότι ταιριάζουν. Παράλληλα, μπορούμε να θέσουμε σαν κριτήριο την ηλικία και την απόσταση που μας χωρίζει από το πιθανό ταίρι, ώστε η κατά πρόσωπο συνάντηση να γίνει εύκολα.

Σήμα-κατατεθέν της εφαρμογής είναι ο τρόπος πλοήγησης, το «swipe», δηλαδή η κίνηση με το δάχτυλο στην οθόνη του κινητού, για να επιλέξουμε ποιοι χρήστες μας ενδιαφέρουν ερωτικά (σύρσιμο δεξιά) και ποιοι όχι (σύρσιμο αριστερά).

OK Cupid

dapps2

Θεωρείται το αντίπαλον δέος του Tinder, όντας μια από τις καλύτερες onliine πλατφόρμες γνωριμιών, ενώ προσφέρει περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης από το Tinder. Το «Quickmatch» λειτουργεί κι αυτό μέσω «swipe», υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόποι που βασίζονται σε ερωτήσεις σε στυλ ναι/όχι, και παρουσιάζουν ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζετε. Από τη λίστα που παρουσιάζεται, μπορείτε να περιηγηθείτε στα προφίλ των χρηστών και να στείλετε μηνύματα σε όσους σας ενδιαφέρουν.

Plenty of Fish

dapps3

Μια ακόμη δημοφιλής εφαρμογή που παρουσιάζει πιθανά ταίρια βάσει διαφόρων αλγορίθμων όπως: «τα ταίρια μου», «ντόπιοι», «πλήρως ταιριαστοί» ή «συνάντησέ με». Όλα αυτά επιτρέπουν να δείξεις κλιμακούμενα πόσο σε ενδιαφέρει κάποιο, δίνοντας επιλογές στην αλληλεπίδραση.

 How About We


dapps4
Η εφαρμογή αυτή στοχεύει στο πρώτο ραντεβού, για την ακρίβεια στο ονειρικό πρώτο ραντεβού: Οι χρήστες συμπληρώνουν μια σελίδα με προτάσεις για το ραντεβού που θα επιθυμούσαν και κατόπιν μπορούν να περιηγηθούν στις προτάσεις άλλων χρηστών σε κοντινή απόσταση.

 Bumble

dapps1

Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε από έναν πρώην υπάλληλο του Tinder αφότου αυτός εγκατέλειψε την εταιρεία. Στόχος του να αποτρέψει τα προβλήματα μεταξύ φύλων στις εφαρμογές γνωριμιών. Περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Tinder με δύο όμως κομβικές τροποποιήσεις: Μόνον οι γυναίκες μπορούν να στείλουν πρώτες μήνυμα σε περίπτωση που επιτευχθεί το «ταίριασμα» κι εάν δεν το κάνουν, η επαφή εξαφανίζεται μέσα σε 24 ώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.