Ακραία φουτουριστικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στον κόσμο

Ακραία φουτουριστικά παιχνίδια που κυκλοφορούν στον κόσμοΤα περισσότερα γκατζετάκια που θα δούμε θα ανήκαν λίγο μόλις καιρό πριν στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας και αναγκαστικά στα πιο δημιουργικά (ή φαντασιόπληκτα) μυαλά της.
Κι όμως σήμερα όχι μόνο υπάρχουν αλλά μπορείς να τα βρεις και σε μορφή παιχνιδιού, για να τα χαίρονται και οι μικροί μας φίλοι!

Κι αν τα παιχνίδια ήταν πάντα το πεδίο δοκιμών των νέων τεχνολογιών, καθώς από τη φύση τους δεν πρέπει να είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκα, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην στις μέρες μας.

Το γεγονός βέβαια ότι συναντάμε τις πρωτοποριακές αυτές τεχνολογίες ως παιχνίδια σημαίνει φυσικά πως σύντομα θα τις δούμε να αφορούν στην καθημερινότητά μας.

Ετοιμαστείτε για άλλη μια επανάσταση…

Sphero

gagmmsoofggfutuurise1

Η ανθρωπότητα έπαιζε με μπάλες και βόλους από τον καιρό που κατάλαβε τον εαυτό της, αν και το ρομποτικό τρελόμπαλο που ακούει στο όνομα «Sphero» δεν έχει τίποτα κοινό με τις σφαίρες που ξέρουμε. Η ρομποτική μπάλα, που δουλεύει μέσω σχετικής εφαρμογής, δεν σταματά πουθενά, καθώς κυλά το ίδιο εύκολα σε λείες επιφάνειες, σε κακοτράχαλα τερέν, ακόμα και κάτω από το νερό!

Εκτός βέβαια από το να είναι ένα τηλεχειριζόμενο μπαλάκι, το Sphero διαθέτει δεκάδες παιχνίδια και εφαρμογές για ατέλειωτο παιχνίδι για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Μέχρι και σαν παλιό joystick μπορείς να το χρησιμοποιήσεις! Οι ρομποτικές μπαλίτσες της Sphero έχουν μάλιστα πολλές εκδοχές και μπορείς να βρεις ακόμα και ρέπλικα του νέου droid του «Star Wars: The Force Awakens», του φοβερού BB-8!



Tilt Brush

gagmmsoofggfutuurise2

Εδώ και χιλιετίες, οι ζωγράφοι βασίζονταν στην προοπτική για να δώσουν την ψευδαίσθηση του βάθους στους δισδιάστατους καμβάδες. Λίγα μόλις χρόνια πριν, το τρισδιάστατο σινεμά μάγεψε τους θεατές έτσι όπως τα πράγματα φαίνονται να ξεπηδούν από το επίπεδο πανί, αν και τα 3D φιλμ δεν είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Η τιμή ανήκει αναγκαστικά στην Google που παρουσίασε το 2016 μια τρισδιάστατη εφαρμογή που σου επιτρέπει να ζωγραφίσεις στον χώρο μέσω της εικονικής πραγματικότητας! Το app Tilt Brush παρέχει μάλιστα επιλογές που δεν θα συναντήσεις στον πραγματικό κόσμο, καθώς στο εικονικό σύμπαν μπορείς άνετα να ζωγραφίσεις με φωτιά, χιόνι και αστρικό φως! Απίστευτο πραγματικά…

Mindflex

Ο άνθρωπος χρησιμοποίησε το μυαλό του και βγήκε από τα σπήλαια, φτάνοντας στη σημερινή εποχή, όπου ονειρεύτηκε να μπορεί να χειρίζεται τα πράγματα του κόσμου του αποκλειστικά με τη δύναμη του μυαλού του. Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα για ένα επιτραπέζιο που μπορείς να τηλεκινήσεις μόνο με τη θέλησή σου;

Η Mattel κυκλοφόρησε το φοβερό και τρομερό Mindflex, το επιτραπέζιο που επιστρατεύει τεχνολογίες ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος για να φέρει την επανάσταση στην gaming καθημερινότητα. Ανάλογα με το επίπεδο της συγκέντρωσής σου, η συσκευή που φοράς δίνει κίνηση σε έναν ανεμιστήρα που μετακινεί μια μπαλίτσα μέσα σε μια πίστα.

Το καινοτόμο Mindflex κυκλοφορεί από το 2012, έχει αναλυθεί σε πλήθος τεχνολογικών ιστοσελίδων και όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα. Εντάξει, χρειάζεται λίγη εκμάθηση για το είδος της συγκέντρωσης που απαιτείται, μόλις πάρεις όμως το κολάι η εμπειρία της τηλεκίνησης λογίζεται κατακλυσμιαία!

Kinetic Sand

gagmmsoofggfutuurise4

Η κινητική άμμος είναι ένα πρωτοποριακό παιχνίδι κατασκευών που μπορεί να τιθασεύει την άμμο και να την απαλλάσσει από το μεγαλύτερό της μειονέκτημα, το γεγονός ότι δεν στέκεται στη θέση της! Η μαγική άμμος δεν κολλάει μάλιστα στα χέρια και τις επιφάνειες, λειτουργώντας ταυτοχρόνως ως μαγνήτης όταν έρχεται σε επαφή με άλλους κόκκους κινητικής άμμου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ουσία που αποτελείται από 98% καθαρή άμμο, είναι ωστόσο στο άλλο 2% που εδράζεται το θαύμα: το πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο (λάδι σιλικόνης) διαθέτει μοναδικές ιδιότητες, κάνοντας την κοινή μας άμμο εύκολη στο πλάσιμο (σαν βρεγμένη άμμο δηλαδή) και αντικολλητική! Στο μόνο πράγμα που κολλάει η κινητική άμμος είναι ο εαυτός της.

Όποιος χτίζει λοιπόν κάστρα στην άμμο, τώρα μπορεί να το κάνει και στο σπίτι του με θαυμαστό τρόπο…

No Man’s Sky

gagmmsoofggfutuurise5

α video games δεν είναι κατά κανέναν τρόπο νέα ιστορία, το No Man’s Sky είναι ωστόσο ολότελα διαφορετικό από όσα έχουμε δει κατά καιρούς. Γιατί απλά-απλά το παιχνίδι διαθέτει ένα τόσο τεράστιο σύμπαν που προκαλεί ακόμα και το πραγματικό Διάστημα (ή σχεδόν)!

Ο σκοπός του ηλεκτρονικού παιχνιδιού είναι το διαστημικό ταξίδι και η εξερεύνηση άλλων γαλαξιών, ηλιακών συστημάτων και μακρινών πλανητών. Πριν πεις «σιγά το πράγμα», πρέπει να μάθεις ότι εδώ υπάρχουν 18 πεντάκις εκατομμύρια πλανήτες! Ναι, σωστά διαβάζεις! Και για να είμαστε ακριβείς, οι εντελώς μοναδικοί και διαφορετικοί μεταξύ τους πλανήτες που περιμένουν να τους ανακαλύψεις φτάνουν στο πραγματικά αστρονομικό νούμερο των 18.446.744.073.709.551.616.

Το ηλεκτρονικό Υπερπέραν του παιχνιδιού είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα πέσεις πάνω σε άλλον παίκτη, μιας και υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια πλανήτες για κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη. Υπολογίζεται μάλιστα πως για να εξερευνήσεις όλες τις εσχατιές του No Man’s Sky και κάθε του διαστημική γωνιά θα χρειαζόσουν κάπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Κι αν όλα αυτά δεν σε συγκινούν, ίσως το κάνει το γεγονός ότι οι περισσότεροι πλανήτες φιλοξενούν χλωρίδα και πανίδα που εξελίχθηκαν μόνες τους! Οι developers εμφύσησαν απλώς ζωή και άφησαν τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους, μην έχοντας πια ιδέα ακόμα και οι ίδιοι για τα ζώα και τα φυτά του ακραία τεράστιου αυτού σύμπαντος.

Κι αν πλέον μπορείς να αγοράσεις και να παίξεις ένα προσομοιωμένο Διάστημα, είναι να μην αναρωτιέσαι για τη φύση της ίδιας της πραγματικότητας;



Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.