Βελτιωμένες γνωστοποιήσεις που μπορούν να ενεργοποιήσουν το Macbook σας

Το MacBook Pro Retina 15 ιντσών (Mid 2015), MacBook Pro Retina 13 ιντσών (Early 2015) και MacBook Retina 12 ιντσών (Early 2015) καθώς και τα νεότερα μοντέλα μπορούν να λάβουν βελτιωμένες γνωστοποιήσεις που ενεργοποιούν τον υπολογιστή όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου.

Οι ακόλουθες εφαρμογές και υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις βελτιωμένες δυνατότητες γνωστοποιήσεων που περιγράφονται παρακάτω. Αυτές οι γνωστοποιήσεις λειτουργούν εφόσον ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Internet και δεν είναι συνδεδεμένος σε μια εξωτερική οθόνη.

Μηνύματα

Η εφαρμογή Μηνύματα μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου, για να σας ειδοποιήσει όταν λάβετε ένα μήνυμα. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτό το καπάκι το υπολογιστή.

FaceTime

Το FaceTime μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου κάθε φορά που λαμβάνετε μια κλήση ήχου ή βίντεο FaceTime. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτό το καπάκι το υπολογιστή.

Κοινωνική δικτύωση

Οι υπηρεσίες όπως το Facebook, το LinkedIn, το Twitter και το Sina Weibo μπορούν να ενεργοποιήσουν τον υπολογιστή σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου ώστε να λάβει και να εμφανίσει μηνύματα. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτό το καπάκι το υπολογιστή.

Game Center

Το Game Center μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου κάθε φορά που λαμβάνετε μια πρόσκληση Game Center για να παίξετε ένα παιχνίδι ή μια γνωστοποίηση ότι είναι η σειρά σας. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοικτό το καπάκι το υπολογιστή.

Επιστροφή στο Mac μου

Όταν ο υπολογιστής ας είναι συνδεδεμένος στην πρίζα, η δυνατότητα “Επιστροφή στο Mac μου” μπορεί να εντοπίσει τον υπολογιστή σας και να τον καταστήσει διαθέσιμο για απομακρυσμένη πρόσβαση. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί στο Mac σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου, ακόμα και όταν το καπάκι είναι κλειστό.

Εύρεση Mac

Η Εύρεση Mac σάς επιτρέπει να αναπαράγετε έναν ήχο στον υπολογιστή σας όταν βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου, ακόμα και αν το καπάκι του είναι κλειστό. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε τον Mac σας, να τον κλειδώσετε απομακρυσμένα ή να σβήσετε τα δεδομένα του εσωτερικού σκληρού δίσκου.

Απαιτήσεις και ρυθμίσεις

Οι γνωστοποιήσεις λειτουργούν σε ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα. Λειτουργούν επίσης όταν έχετε συνδεθεί μέσω ενός προσαρμογέα Thunderbolt σε Ethernet ή όταν έχετε συνδεθεί σε Ethernet μέσω μιας οθόνης Apple Thunderbolt Display.
Το παράθυρο γνωστοποιήσεων στις Προτιμήσεις συστήματος ελέγχει τις περισσότερες γνωστοποιήσεις.
Σημειώστε ότι η δυνατότητα “Μην ενοχλείτε” απενεργοποιεί όλες αυτές τις γνωστοποιήσεις εκτός από την Εύρεση Mac.

Πηγή:macuser.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.