Linus Torvalds:Θα ξοδέψω τα επόμενα 25 χρόνια ώστε το Linux να κατακτήσει την αγορά των desktops!

linus-linux-tux
Το Linux έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία σε mobile devices, συμπεριλαμβανομένων smartphones και tablets, καθώς και σε servers, network devices αλλά και στον αναδυόμενο κόσμο του Internet of Things. Ωστόσο, παρά το ότι η Microsoft είχε κατά καιρούς προβλήματα με εκδόσεις λειτουργικών της όπως τα Vista και τα Windows 8.x, το Linux απέτυχε να επωφεληθεί από αυτές τις στιγμές αδυναμίας της και να κυριαρχήσει στον κόσμο του desktop.

Όταν αναφερόμαστε στα desktop μηχανήματα, τα Windows εξακολουθούν να κυβερνούν τον κόσμο των PCs. Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds γνωρίζει το γεγονός αυτό πολύ καλά. Πρόσφατα σε συνέντευξή του, όπως μεταφέρει το secnews.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «[το Linux] στα desktop δεν έχει πραγματικά καταλάβει όλο τον κόσμο, όπως το χει κάνει σε πολλούς άλλους τομείς». Ωστόσο, ο ίδιος παραμένει θετικός και εκφράζει τη δέσμευσή του να το πετύχει.

Αυτόν τον Αύγουστο, το Linux, ένα από τα μεγαλύτερα open source projects του κόσμου, θα κλείσει τα 25 του χρόνια. Ο Linus λέει ότι είναι έτοιμος να εργαστεί για άλλα 25 χρόνια για να καταφέρει να κατακτήσει και την αγορά των desktops, ξεπερνώντας τα Windows PCs.

Τι λέτε θα τα καταφέρει;

Πηγή:digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.