Διορθώστε το σφάλμα δυναμικής ευθυγράμμισης (PCA:Power Calibration Error) στο CD/DVD/BD σας

Το "Σφάλμα δυναμικής ευθυγράμμισης"(PCA:Power Calibration Error) ή "Σφάλμα μεσαίας ταχύτητας"(Medium Speed Error), είναι καθαρά θέμα του λέιζερ που χρησιμοποιείτε για εγγραφή και ανάγνωση για να βρούμε πόσο ισχυρό είναι το λέιζερ εγγραφής το οποίο δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το ποσοστό βαθμονόμησης και έτσι δεν γίνεται η εγγραφή μας σωστά ή να είναι θέμα λογισμικού γιατί το ίδιο το λογισμικό πριν "κάψει" το CD/DVD/BD κάνει ένα μικρο τεστ του λέιζερ της βέλτιστης ισχύος του για να δει ότι όλα είναι εντάξει αν δεν είναι εμφανίζει τα παραπάνω μηνύματα σφάλματος.




Οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε:

1.Βεβαιωθείτε ότι ο δίσκος είναι ΔΕΝ ανάποδα.

2.Να ΜΗΝ βάλετε ετικέτα ή γράφετε πάνω στο δίσκο πριν το "κάψετε". 

3.Δοκιμάστε το "κάψιμο" σε χαμηλότερες ταχύτητες.

4.Καθαρίστε το εσωτερικό του CD/DVD/BD οδηγού σας(Drive) για να καθαρίσετε το φακό του σκονισμένου λέιζερ με ένα ειδικό CD/DVD/BD καθαρισμού.

5.Βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια τροφοδοσίας, ή τα καλώδια SATA ή ATA για πιο παλιά συστήματα που συνδέουν το CD/DVD/BD οδηγό σας(Drive) στην μητρική πλακέτα είναι καλά στην θέση τους και όχι χαλαρά. 

6.Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα έχει ενημερωθεί για το τελευταίο firmware (στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή του για να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του firmware). 

7.Ενημέρωση CD / DVD / BD του λογισμικό εγγραφής σας (όπως το Nero) είναι στην τελευταία έκδοση, ή να δοκιμάσετε άλλα λογισμικά όπως το ImgBurn (ένα ελεύθερο λογισμικό με χαρακτηριστικά τα error-checking).

8.Απενεργοποίηση IMAPI Υπηρεσία (λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις)
  • Πίνακας ελέγχου (Control Panel) -> Εργαλεία διαχείρισης -> Υπηρεσίες(Services)     
  • Αναζήτηση για "IMAPI CD-Burning COM Υπηρεσία", κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε ιδιότητες.     
  • Αλλαγή Τύπος εκκίνησης από Αυτόματο σε Ανενεργός.     
  • Κάντε κλικ στο Εφαρμογή(Apply) και Επανεκκίνηση(Reset). 

9.Δοκιμάστε μια διαφορετική μάρκα CD ή DVD ή BD, και αν ακόμα δεν λειτουργήσει, θα πρέπει να είναι το θέμα του υλικού (συσκευή εγγραφής  drive), αν και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι ένα θέμα από το λειτουργικό σύστημα (στα Windows 7 ανέφεραν ότι πρέπει να ενεργοποιήσετε 32 bit I/O transfer στο BIOS, ή να εκτελέσουν τα Windows fix.

Αν όλα τα παραπάνω δεν έχουν αποτέλεσμα το λέιζερ της μονάδας δίσκου μπορεί να έχει καταστραφεί και πρέπει να αντικαταστήσετε την συσκευή σας.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Like,tweet,+ για να συνεχίσουμε. Το συγκεκριμένο άρθρο ανανεώνετε συχνά όπως και άλλα που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.