Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

28 Μαρ 2015

Διορθώστε επιτέλους το memory leak στο Android 5.0 με ένα απλό module

Αποτέλεσμα εικόνας για memory leak Android 5.0Από την εμφάνιση του πρώτου Android 5.0 Developer Preview οι χρήστες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του memory leak, μία κατάσταση στην οποία οι εφαρμογές και τα animation που κλείνουμε στη συσκευή μας, δεν απενεργοποιούν μαζί τους τις διεργασίες τους και τα κοινά στοιχεία κώδικα που χρησιμοποιούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνεται μεγάλο μέρος της RAM, με την υπόλοιπη διαθέσιμη να μη φτάνει για άλλες εφαρμογές που απλά κρασάρουν.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ένα για αυτό και δεν αντιμετωπίζεται ως ένα, καθώς υπάρχουν πολλά memory leak που πρέπει να διορθωθούν, με τη Google να επιβεβαιώνει ότι το έχει ήδη λύσει και θα μας το προσφέρει σε επερχόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, έως τότε όμως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το "Fix Lollipop Memory Leak" module, αν χρησιμοποιούμε το Xposed Framework στη συσκευή μας.

To συγκεκριμένο module αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα memory leak, το οποίο έχει να κάνει με το animation κλεισίματος της οθόνης, που θα μας γλιτώσει μεγάλο μέρος της RAM και δε χρειάζεται τίποτε άλλο από το να το βρούμε στο repository της εφαρμογής του Xposed, να το εγκαταστήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε.

Απλά πράγματα.

Πηγή:doctorandroid.gr

Έρχονται τα SSDs χωρητικότητας 10TB!

Σε λίγο καιρό τα SSDs (Solid State Drives) και άλλα μέσα αποθήκευσης που βασίζονται σε chip μνήμης NAND flash θα προσφέρουν μεγαλύτερες χωρητικότητες με σημαντικά χαμηλότερο κόστος όπως μαθαίνουμε από ξεχωριστές ανακοινώσεις των Toshiba και Intel.
Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν νέου τύπου chips μνήμης 3D NAND, τα οποία βρίσκονται σε "στοίβες", το ένα πάνω από το άλλο, για να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες στον ίδιο χώρο, και σε αντίθεση με τα single-plane chips που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η Toshiba ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το πρώτο 48-layer chip μνήμης NAND flash χωρητικότητας 16GB, το οποίο επιπλέον προσφέρει αναβαθμισμένες ταχύτητες και αυξημένη αξιοπιστία.
Ο Ιάπωνας κατασκευαστής είναι άλλωστε ο εφευρέτης της μνήμης flash και αυτή την στιγμή προσφέρει από τα μικρότερα NAND cells στην αγορά (15nm). Αν και η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να δειγματίζει σε κατασκευαστές, τα πρώτα προϊόντα του είδους δεν αναμένεται να φτάσουν στην αγορά νωρίτερα από τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Παράλληλα με την Toshiba, η Intel μαζί με την Micron αποκάλυψαν ότι ξεκίνησαν την παραγωγή των δικών τους 32-layer NAND chips και πως τα τελευταία θα βρίσκονται σε προϊόντα του είδους, όπως σε SSDs, σε περίπου ένα χρονο. Μάλιστα δειγματίζουν μεγαλύτερης χωρητικότητας προϊόντα από την Toshiba (chips των 32GB για την ώρα, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν εκδόσεις των 48GB).
Η Micron αποκάλυψε ότι τα chips θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή M.2 PCIe SSDs -σαν αυτό για παράδειγμα- χωρητικότητας έως και 3,5TB ενώ τα SSDs που ακολουθούν των πρότυπο των 2,5" θα μπορούσαν με τέτοια chips να φτάσουν σε χωρητικότητα τα 10TB.

Πηγή:insomnia.gr

Aλλαγές στο Facebook Messenger

Aλλαγές στο Facebook Messenger Aλλαγές προανήγγειλε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Facebook F8 Developer, που σχετίζονται με τη μετατροπή του Messenger σε mega Messenger.

Οι χρήστες θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να στέλνουν εκτός από φωτογραφίες, μουσική, GIFs αλλά και να ενσωματώνουν άλλες εφαρμογές στα μηνύματά τους.

Η εταιρία ήδη έχει θέση σε εφαρμογή video, κλήση αλλά και τη μεταφορά χρημάτων μέσα από ένα μήνυμα. Ωστόσο, δεν θα περιοριστεί εκεί, καθώς οι νέες δυνατότητες θα είναι ένα μείγμα επικοινωνίας, gaming και e-commerce.

Πηγή:zougla.gr

«Ηλεκτρονική» δημοκρατία

Αποτέλεσμα εικόνας για DemocracyOSΤο σύνθημα του 19ου αιώνα, «καμία φορολόγηση χωρίς εκπροσώπηση», μεταλλάσσεται σε «καμία εκπροσώπηση χωρίς διαβούλευση», με τη βοήθεια όλο και περισσότερων και όλο και πληρέστερων ηλεκτρονικών εργαλείων. Εργαλεία, όπως το DemocracyOS, που αναπτύχθηκε στην Αργεντινή, επιτρέπουν τη συζήτηση και ψήφιση προτάσεων σε μεγάλη κλίμακα.

«Είμαστε πολίτες του 21ου αιώνα, που προσπαθούμε να συνυπάρξουμε μέσα από θεσμούς του 19ου αιώνα βάσει τεχνολογίας του 15ου αιώνα», είπε πρόσφατα η Πία Μαντσίνι, αναφερόμενη στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και την τυπογραφία. Η Μαντσίνι, ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, είναι μία από τους δημιουργούς του DemocracyOS, όπως μας πληροφορεί η βρετανική εφημερίδα Indepentent.

Το κόμμα της, που ονομάζεται Κόμμα του Διαδικτύου, δεν απέσπασε καμία έδρα στις εκλογές της Αργεντινής το 2013, αλλά το Κογκρέσο της χώρας πείστηκε να δοκιμάσει το DemocracyOS με πολύ καλά αποτελέσματα. «Όλα τα κόμματα της χώρας κατέθεσαν 16 νομοσχέδια και τα τρία που έλαβαν τις περισσότερες ηλεκτρονικές ψήφους συζητήθηκαν από τους πολίτες. Έτσι, υιοθετήθηκε πρόταση του Εργατικού Κόμματος για αύξηση μισθών και βελτίωση εργασιακών συνθηκών των νοσηλευτριών», σημείωσε. «Το θέμα τέθηκε στο Κογκρέσο μόνο μετά το DemocracyOS». «Ήταν ένα θέμα που δεν υπήρχε στα ραντάρ των ΜΜΕ». Τα εργαλεία αυτά είναι χρήσιμα και για τη διαβούλευση σε μικρότερους οργανισμούς, ενώ μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, αφού βασίζονται σε λογισμικό ανοικτού κώδικα.

Πηγή:kathimerini.gr

Νέα έκδοση του GNOME 3.16

Αποτέλεσμα εικόνας για GNOME 3.16To GNOME 3.16 είναι η τελευταία έκδοση του GNOME 3 όπου ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα GNOME. Περιλαμβάνει τόσο νέα χαρακτηριστικά όσο και ένα μεγάλο αριθμό από μικρότερες βελτιώσεις καθώς και από διορθώσεις σφαλμάτων.

Τι συμπεριλαμβάνει όμως το νέο GNOME 3.16 και τι θα δούμε σύντομα στις διανομές μας;

Επανασχεδιασμένη περιοχή ειδοποιήσεων, όπου έχει μεταφερθεί στο πάνω μέρος του GNOME shell με τις ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στην περιοχή του ημερολογίου.
Βελτιώσεις στην εφαρμογή «Αρχεία», η προβολή λίστας και πλέγματος έχει βελτιωθεί ώστε να εμφανίζεται μεγαλύτερο μέγεθος μικρογραφιών, ευκολότερα στην ανάγνωση, και είναι πιο όμορφα στην εμφάνιση.
Νέες εφαρμογές, το «Ημερολόγιο», τα «Βιβλία» και οι «Χαρακτήρες» είναι μερικές από αυτές. Διαχειριστείτε τα ημερολόγια σας από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς, διαβάστε τα κομικ και δείτε νέους χαρακτήρες.

Ανανεωμένοι «Χάρτες», με υποστήριξη Foursquare, αναζήτησης διευθύνσεων των επαφών και προβολή τους στον χάρτη και πολλά άλλα..
Οπτικές βελτιώσεις, οι »Δραστηριότητες», η οθόνη εισόδου, τα μενού του συστήματος και άλλα συστατικά του συστήματος, έχουν πιο σύγχρονη όψη. Οι αλλαγές αυτές έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν με τις υπόλοιπες εφαρμογές του GNOME, για καλύτερη εμπειρία χρήσης.
Ενημερώσεις στα «Παιχνίδια του GNOME»Αρκετές είναι και οι βελτιώσεις που αφορούν τους προγραμματιστές. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η νέα εφαρμογή «Δομητής», ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (IDE) για την πλατφόρμα του GNOME και την δημιουργία εφαρμογών σε αυτό. Στο 3.16 θα δούμε μια πρώιμη έκδοση του με αρκετά χαρακτηριστικά επεξεργασίας (διαιρούμενη προβολή, υποστήριξη VIM, προεπιλεγμένα τμήματα κώδικα μερικά από αυτά).Αν θέλετε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης, ρίξτε μια ματιά στις σημειώσεις έκδοσης. Το GNOME 3.16 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στις περισσότερες διανομές.

Πηγή:gnome.gr

Η ZTE διπλασιάζει τα κέρδη της για το 2014!

Αποτέλεσμα εικόνας για zteH ΖΤΕ βρίσκεται χωρίς αμφιβολία στην ελίτ των κατασκευαστών, καθώς με πολύ δουλειά και επιμονή οι υπεύθυνοι της κινεζικής εταιρείας κατάφεραν να την οδηγήσουν στην κορυφή. Η ανοδική πορεία της ZTE απεικονίζεται με μία μεγάλη αύξηση κερδών της τάξεως του 94% για το 2014, η οποία φυσικά οφείλεται στις πολύ ισχυρές πωλήσεις των φορητών συσκευών της. Ειδικότερα, η ZTE συγκέντρωσε 423.4 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 219 εκατ. που συγκέντρωσε το 2013.

ZTE Phone

Ενδεικτικό της τεράστιας δυναμικής της ZTE είναι ότι η γνωστή εταιρεία έχει καταφέρει να αφήσει πίσω της, άλλες εταιρείες - κολοσσούς όπως η Xiaomi, η Huawei και η Meizu, οι οποίες επίσης τα πήγαν πολύ καλά τη χρονιά που μας πέρασε. Η τεράστια αύξηση των κερδών της ZTE, της δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να αυξήσει τις δαπάνες για την προώθηση των προϊόντων της, με τους υπευθύνους  της ZTE να έχουν βάλει στο μάτι την αμερικανική αγορά. Μάλιστα, τα σχέδια των υπευθύνων της ZTE είναι ιδιαιτέρως τολμηρά, καθώς στοχεύουν να γίνουν η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία στις Η.Π.Α. για το 2017. Ο συγκεκριμένος στόχος δεν αποτελεί ένα όνειρο θερινής νυκτός  για τα μεγάλα κεφάλια της ZTE, καθώς τη χρονιά που μας πέρασε η γνωστή εταιρεία αναδείχθηκε στην 4η θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών πίσω από τις Apple, Samsung και LG. Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα καθίσταται σαφές ότι όσο περνάει ο καιρός, η ZTE θα ισχυροποιεί όλο και πιο πολύ τη θέση της στην αγορά…

Πηγή:digitallige.gr

25 Μαρ 2015

Απενεργοποιήσετε την Web camera σας στο Laptop ή στο Desktop υπολογιστή σας!

Αποτέλεσμα εικόνας για web cam spyΣήμερα όλα τα Laptop έχουν ενσωματωμένες κάμερες για επικοινωνία, συνομιλία μέσω βίντεο(πχ Skype.ooVoo κτλ). Κάποιοι Hackers οι και κρατικές υπηρεσίες (CIA,FBI κτλ.) έχουν κάνει επίθεση σε υπολογιστές με σκοπό την κατασκοπία να παρακολουθούν τους χρήστες εν αγνοία τους!Τώρα θα πείτε "εμένα θα παρακολουθήσουν;" Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τίποτα.Επίσης διάφορα τρωτά σημεία στο λειτουργικό σας κάποιος ιός malware μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα σας με αποτέλεσμα να σας παρακολουθούν.Τώρα αν θέλετε για δικούς σας λόγους να απενεργοποιήσετε την κάμερα σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα........

Στα windows 8 αλλά και στα 7 στην αναζήτηση πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε ;) Device Manager και επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα που θα εμφανίσει., αν για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρετε πατήστε το πλήκτρο των windows(αυτό με την σημαιούλα πάνω:))+R και πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε enter.Στα Windows Xp δεξί κλικ στον υπολογιστή μου και διαχείριση συσκευών μετά το πλήκτρο των windows+R και πληκτρολογήστε devmgmt.msc.


Βρείτε το Imaging Devices και μετά το Integrated Camera αν δεν το βρίσκετε δοκιμάστε στο Sound ή στο video and game controllers, κάντε δεξί κλικ στο Integrated Camera ή μπορεί να είναι με άλλο όνομα πχ(samsung camera) και επιλέξετε το Disable πατήστε οκ.

Αυτό ήταν έχει απενεργοποιηθεί,τώρα αν θέλετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία επιλέγοντας απλά Εnable.

Μπορείτε βέβαια να καλύψετε και την κάμερα με ένα αυτοκόλλητο ή χαρτάκι η ότι άλλο θέλετε :).

21 Μαρ 2015

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας με καμουφλάζ

Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίαςΑν και όλοι γινόμαστε όσο περνά ο χρόνος όλo και περισσότερο εθισμένοι με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σε κανέναν δεν αρέσει η θέα μια κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις λοιπόν οι κεραίες απέκτησαν καμουφλάζ , για να είναι κατά το δυνατόν συμβατές με την αισθητική του φυσικού περιβάλλοντος.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στην τέχνη του καμουφλάζ οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που εγκαθιστούν κεραίες σε αστικό περιβάλλον, όπως στην Αθήνα, είναι ασυναγώνιστες. Οι κεραίες μπορεί να υπάρχουν δίπλα από το σπίτι μας και να μην τις έχουμε καν αντιληφθεί.
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Perierga.gr - Καμουφλάζ για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Πηγή:perierga.gr

O Robert Downey Jr. σε 10 βίντεο για την προώθηση του HTC One M9

Αποτέλεσμα εικόνας για HTC One M9Η προώθηση του HTC One M9 συνεχίζεται πάντα σε συνεργασία με τον Robert Downey Jr. με μια σειρά από 10 “περίεργα” videos σε διαφορετικό χρώμα, που η εταιρεία χαρακτηρίζει ως τη σύνδεση των εξελισσόμενων χαρακτηριστικών του HTC One με τη διαχρονική pop κουλτούρα (άντε βγάλε άκρη), για να καταλήξει στο moto “One Life, make it count”.
Παράλληλα, να σημειωθεί ότι ο μέχρι πρότινος CEO, Peter Choo, αποχωρεί από τη θέση του και τα καθήκοντα του θα αναλάβει η πρόεδρος της εταιρείας, Cher Wang.

Πηγή:techgear.gr