Sony: Μη χρησιμοποιείτε τα αδιάβροχα Xperia κάτω από το νερό!

xperia waterproofΠαρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ακόμη και τα πρόσφατα smartphones της σειράς Xperia Z5 ακολουθούν την ίδια πιστοποίηση, φαίνεται πως κάτι αλλάζει στην “πολιτική” της Sony κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που παρουσιάζονται πλέον οι οδηγίες της σχετικά με τα αδιάβροχα χαρακτηριστικά των συσκευών της, αλλά και οι διαφημίσεις της.

Αν και, παλαιότερα, πολλά από τα Xperia μοντέλα διαφημίζονταν με press photos που έδειχναν ακόμη και φωτογραφίες κάτω από το νερό, όπως αυτή που βλέπετε παραπάνω, τώρα αυτό αλλάζει, με την εταιρεία να μην επιτρέπει πλέον την υποβρύχια κατάδυση με το κινητό, ανεξαρτήτως από το είδος του νερού, αναφέροντας χαρακτηριστικά να μη χρησιμοποιείτε καμία αδιάβροχη συσκευή για δράσεις κάτω από το νερό όπως π.χ. τη λήψη φωτογραφιών.

Όπως διαβάζουμε στο support page της Sony: "Το IP rating της συσκευής επετεύχθη σε συνθήκες εργαστηρίου και σε κατάσταση αναμονής, έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή κάτω από το νερό, όπως π.χ. για να τραβήξετε φωτογραφίες. Μην τη χρησιμοποιείτε για να τραβήξετε φωτό όταν κάνετε οποιαδήποτε υποβρύχια δραστηριότητα, όπως π.χ. καταδύσεις ή snorkeling."



Η Sony δίνει έμφαση σε πιο… απλές δραστηριότητες χρήσης του κινητού σας, όπως π.χ. κάτω από τις σταγόνες της βροχής, στη μπανιέρα χωρίς ωστόσο να βυθίσετε τη συσκευή σας μέσα στις σαπουνάδες, όταν τα δάκτυλά σας είναι βρεγμένα, σε περιβάλλοντα με σκόνη όπως π.χ μία παραλία κ.ά.

Το σίγουρο είναι, λοιπόν, πως διαφημιστικά spots σαν αυτό του Xperia Z3 στο οποίο η συσκευή βουτάει στη θάλασσα δε θα επαναληφθούν από τη Sony και οι χρήστες των Xperia models πρέπει να είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τις οδηγίες όταν αξιοποιούν τις αδιάβροχες δυνατότητες των συσκευών τους.

Πηγή:digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.