Τρισδιάστατη σάρωση αντικειμένων μόνο με το smartphone

Τρισδιάστατη σάρωση αντικειμένων μόνο με το smartphone
Το αποτέλεσμα είναι επαρκώς ικανοποιητικό για εκτύπωση και χρήση σε παιχνίδια, έκριναν οι ερευνητές, οι οποίοι φιλοδοξούν να φέρουν το 3D πιο κοντά στο ευρύ κοινό με κοινά μέσα.

Την τρισδιάστατη αναπαράσταση αντικειμένων με την χρήση ενός κοινού smartphone χωρίς ιδιαίτερο πρόσθετο εξοπλισμό ή πρόσβαση στο Ίντερνετ κατάφεραν τρεις μηχανικοί της Microsoft Research, με επικεφαλής τον Peter Ondruska που έκανε πρακτική στο τμήμα έρευνας και τεχνολογίας της Microsoft για το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ondruska συνεργάστηκε με τον Pushmeet Kohli και τον Shahram Izadi, οι οποίοι είχαν ήδη εργαστεί σε ανάλογο πρότζεκτ, το Kinect Fusion, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ισχυρού υπολογιστή και πρόσθετου εξοπλισμού στο σπίτι, χωρίς δυνατότητα φορητότητας.

Το MobileFusion που ανέπτυξε η ομάδα του Ondruska βασίζεται στην ενσωματωμένη κάμερα του smartphone και τις διαδοχικές λήψεις του αντικειμένου από κάθε πλευρά. Η λήψη και η επεξεργασία του τρισδιάστατου μοντέλου συντελούνται στο smartphone και το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό ώστε να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση 3D ή σε παιχνίδια augmented reality, σημειώνουν οι ερευνητές, οι οποίοι δηλώνουν ότι το αποτέλεσμα είναι ελπιδοφόρο καθώς φέρνει πιο κοντά τις λήψεις 3D στο ευρύ κοινό.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία VoidAlhpha ανέπτυξε το Minescan, ένα app που σκανάρει ένα αντικείμενο γύρω-γύρω προς εισαγωγή στο δημοφιλές παιχνίδι Minecraft. Για να το επιτύχει, αξιοποιεί την κάμερα βάθους της Intel, RealSense. Το σχετικό βίντεο έχει το VentureBeat.

Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.