H Apple και η Samsung φέρνουν την e-SIM

sim appleΤην τεχνολογία των καρτών e-SIM φαίνεται πως επιδιώκουν να εισάγουν στην πρακτική των παρόχων κινητής τηλεφωνίας οι Apple και Samsung.

H τεχνολογία e-SIM ή αλλιώς embedded SIM, επιτρέπει την ευκολότερη μετάβαση από τον έναν πάροχο στον άλλο, δίνοντας στον χρήστη την άνεση της χρήσης συνδυαστικών υπηρεσιών με πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. Η Apple SIM, δεν φάνηκε να κερδίζει τους περισσότερους παρόχους, ενώ η e-SIM, την οποία προωθεί έντονα και η Samsung μοιάζει να αποτελεί μία περισσότερο ελκυστική πρόταση για τους παρόχους.

Σύμφωνα με το Android Headlines και το Slashgear, υπάρχουν συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των παρόχων και των δύο κολοσσών που προωθούν την χρήση των καρτών e-SIM. Σύμφωνα με πηγές των Financial Times, στις συζητήσεις αυτές συμμετέχουν οι ΑΤ&Τ, Deutsche Telekom, Etisalat, Hutchison, Whampoa, Orange, Telefónica και Vodafone.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της κάρτας e-SIM είναι ότι δεν απαιτείται η αλλαγή της στην περίπτωση που ο πελάτης αποφασίσει να μεταβεί σε ένα άλλο δίκτυο. Το μόνο που απαιτείται είναι ένας επαναπρογραμματισμός του chip. Για τους κατασκευαστές κινητών και tablets αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι απαραίτητο να βγαίνει η κάρτα SIM, άρα δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ειδική θύρα στις συσκευές τους, με προφανή οφέλη στην διαδικασία κατασκευής του εσωτερικού των συσκευών τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.