Χάκερς πήραν δεδομένα 2,7 εκατ. πελατών

Ρίγη ανησυχίας στο διεθνές τραπεζικό σύστημα προκαλούν οι επιθέσεις του κυβερνο-εγκλήματος στο διεθνές τραπεζο-οικονομικό σύστημα, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται. Η νέα επίθεση στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης γεννά πολλά ερωτηματικά για το κενό ασφαλείας. Η θυγατρική της HSBC Holdings στην Τουρκία ανακοίνωσε ότι απώλεσε τραπεζικά δεδομένα 2,7 εκατομμυρίων πελατών από κυβερνο-επίθεση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε με email της ότι οι χάκερς έκλεψαν δεδομένα από τις κάρτες και τους σχετικούς λογαριασμούς των πελατών. Δεν κλάπηκαν άλλες πληροφορίες και η επίθεση δεν ενέχει οικονομικό κίνδυνο για τους κατόχους, ανακοίνωσε η επιχείρηση από την έδρα της στο Λονδίνο.

Οι διεθνείς επίσημοι και ιδιωτικοί θεσμοί ανά τον πλανήτη έχουν αφυπνιστεί με την σωρεία των επιθέσεων του κυβερνο-εγκλήματος στο διεθνές τραπεζο-οικονομικό σύστημα. Πριν από περίπου ένα μήνα δέχθηκε επίθεση η JP Morgan, από την οποία χάκερς έκλεψαν δεδομένα 72 εκατ. νοικοκυριών.

Η EBayκαι η Home Depot περιλαμβάνονται επίσης στον αριθμό των επιχειρηματικών κολοσσών που πέσει θύματα κυβερνο-επίθεσης.

Πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.