Η νέα οθόνη της Philips για PC 27 ιντσών για gaming με τεχνολογία G-SYNC

Πριν από σαράντα χρόνια, γεννήθηκε η βιομηχανία των videogame χάρη στο πρωτοποριακό τίτλο για την εποχή του «Pong» της Atari. Μια νέα μόδα ξεκίνησε, ελκύοντας εκατομμύρια ατόμων πάσης ηλικίας, η οποία κορυφώθηκε μέχρι το 1982, η οποία μάλιστα έφτασε να ξεπεράσει τον ετήσιο οικονομικό κύκλο ακόμα και του Χόλυγουντ. Το 1983 δυστυχώς, η βιομηχανία καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, για διαφόρους λόγους. 

Η ραγδαία πτώση πωλήσεων, έμεινε στην Ιστορία ως το «videogame industry great crash». Ταυτόχρονα όμως, οι προσωπικοί υπολογιστές είχαν αρχίσει να μπαίνουν σιγά-σιγά στα σπίτια των καταναλωτών, λαμβάνοντας την σκυτάλη συνέχισης των βιντεο-παιχνιδιών από τις παιχνιδοκονσόλες που είχαν βρεθεί στα τάρταρα του τεχνολογικού τοπίου. Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’80, οι κονσόλες άρχισαν να «ξυπνούν» πάλι, αναβιώνοντας την σπίθα για τα videogame. Οι δε υπολογιστές βέβαια, παρέμειναν στο προσκήνιο προσφέροντας ολοένα και πιο ελκυστικά παιχνίδια, ενώ από το 1995 με την έλευση των Windows 95 στους υπολογιστές PC. Ιδιαίτερα από το 1997 κι έπειτα, όπου οι δυνατότητες των καρτών γραφικών εκτοξεύθηκαν και συνέχισαν μέχρι σήμερα την εξέλιξή τους, η εμπειρία ενός videogame σε ένα «δυνατό» PC παραμένει η κορυφαία, από πλευράς γραφικών επιδόσεων. Το βασικό όμως χαρακτηριστικό, για να βιώσει ένας χρήστης την μεγαλοπρέπεια των εξελιγμένων γραφικών, δεν είναι άλλο από μια άρτια οθόνη. Η εταιρεία MMD, brand license partner των Philips οθονών για υπολογιστές, παρουσιάζει μια νέα οθόνη ιδανική για τους αληθινούς οπαδούς του gaming, την οθόνη 27 ιντσών «272G5DYEB» που ενσωματώνει την τεχνολογία G-SYNC της nVIDIA.

Με ρυθμό ανανέωσης 144 Hz (καρέ ανά δευτερόλεπτο), η συγκεκριμένη οθόνη ενημερώνει το περιεχόμενο που προβάλλεται σχεδόν δυόμισι φορές πιο συχνά από ό, τι μια τυπική οθόνη, αφήνοντας στο τσιπ γραφικών (Graphics Processing Unit – GPU) τον έλεγχο της ανανέωσης, επιτυγχάνοντας έτσι εξαιρετικά ομαλή κίνηση.



nVIDIA G-SYNC - πρωτοποριακή τεχνολογία οθόνης


Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι gamer όταν παίζουν σε μια τυπική οθόνη, είναι ο χαμηλός ρυθμός καρέ που υποστηρίζονται αρκετές φορές πιο μικρός από αυτών που μπορεί να αποδώσει η κάρτα γραφικών, με αποτέλεσμα τα αντικείμενα να φαίνονται σαν να «μεταφέρονται» ξαφνικά από ένα σημείο σε άλλο χωρίς ομαλή κίνηση. Η τεχνολογία G-SYNC είναι σχεδιασμένη για τους gamer που επιθυμούν μια οθόνη που παίζει τόσο έντονα και γρήγορα όσο και αυτοί. Η Philips NVIDIA G-SYNC, επανασχεδιάζοντας την εικόνα της οθόνης έως και 144 φορές ανά δευτερόλεπτο, προσφέρει στους παίκτες στόχευση με μεγαλύτερη ακρίβεια στα αντίστοιχα παιχνίδια, οδήγηση με περισσότερη ευκολία σε δύσκολες στροφές σε παιχνίδια αγώνων και μέγιστη απόλαυση με ρεαλισμό στους τίτλους έντονης δράσης.

Η επαναστατική απόδοση του G-SYNC επιτυγχάνεται με το συγχρονισμό του ρυθμού ανανέωσης της οθόνης και της GPU, δίνοντας ουσιαστικά τον έλεγχο χρονισμού των ενημερώσεων της οθόνης στον εγκέφαλο γραφικών της κάρτας. Έτσι, ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζεται συνεχώς στο ρυθμό καρέ που έχει παράγεται από την GPU. Το χαρακτηριστικό αυτό, εξαλείφει το σχίσιμο (tearing) και το τραύλισμα (stutter) της οθόνης, στοιχεία που μειώνουν την ποιότητα της gaming εμπειρίας. Το αποτέλεσμα είναι οι σκηνές να φαίνονται αμέσως, τα αντικείμενα να αποδίδονται με εκπληκτική ευκρίνεια και σαφήνεια, ενώ το παιχνίδι γίνεται εξαιρετικά ομαλό σε όλη του τη διάρκεια.



Με ευρύχωρη οθόνη 27 ιντσών, χρόνο απόκρισης 1ms Gray to Gray (μετάβαση χρωματικού φάσματος) και υποστήριξη Full HD ανάλυσης 1920x1080, οι gamer απολαμβάνουν επιπλέον εντυπωσιακή εμπειρία θέασης, με αιχμηρά, λαμπερά χρώματα και εξαιρετική αναπαραγωγή εικόνας.

Συνδεσιμότητα με εκπληκτική ταχύτητα

Η οθόνη Philips 272G5DYEB με nVIDIA G-SYNC, απαιτεί η σύνδεση με τον υπολογιστή να είναι αντίστοιχου επιπέδου, εξασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλής απόδοσης. Για αυτό χρησιμοποιείται η διασύνδεση τύπου DisplayPort, με εξαιρετική απόδοση και χωρίς καθυστερήσεις, προσφέροντας στους παίκτες απεικόνιση υψηλής ταχύτητας και ρυθμό ανανέωσης που ταιριάζουν στη μοναδική απόδοση της οθόνης G-SYNC. Η DisplayPort διασύνδεση παρέχει καλύτερη απόδοση από ότι το πρότυπο DVI, υποστηρίζοντας καλώδια μήκους μέχρι 15 μέτρων και μεταφορά δεδομένων έως και 21.6 Gigabit ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, με τις θύρες USB 3.0 οι χρήστες επωφελούνται από την γρήγορη μεταφορά δεδομένων USB, όντας περίπου δέκα φορές ταχύτερη από ό,τι το παλαιότερο πρότυπο USB 2.0. Αυτές οι επιλογές συνδεσιμότητας καθιστούν τη νέα οθόνη της Philips ως μια εξαιρετική επιλογή, όχι μόνο για gaming και ταινίες, αλλά και για γενική χρήση στο γραφείο ή/και στον οικιακό χώρο.



Η νέα οθόνη Philips 272G5DYEB με NVIDIA G-SYNC θα είναι διαθέσιμη στο τέλος Οκτωβρίου 2014 στα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών με προτεινόμενη τιμή λιανικής 699 ευρώ.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά





Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.