Η παρουσίαση του iPhone 6 , iPhone 6 Plus και Apple Watch από την Apple

Στην παρουσίαση του iPhone 6, του iPhone 6 Plus και του «έξυπνου ρολογιού» της, Apple Watch προχώρησε η Αpple, στο πλαίσιο του πολυαναμενόμενου event της σήμερα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.
Επαληθεύοντας τις προβλέψεις, τα νέα τηλέφωνα είναι στις 4,7 και τις 5,5 ίντσες. Το iPhone 6 έχει οθόνη 1334x750 και το iPhone 6 Plus 1920x1080- πάνω από ένα εκατ. pixels στο 6 και πάνω από δύο εκατ. στο 6 Plus. Συγκριτικά με το iPhone 5S, το 6 έχει 38% και το 6 Plus 185% περισσότερα pixels. Επίσης, είναι και τα δύο πιο λεπτά (6,9 και 7,1 χιλιοστά).
Στο iPhone 6 Plus, η εφαρμογή Messages έχει μια νέα, οριζόντια χωρισμένη οθόνη. Το Stocks έχει οριζόντια όψη των δύο πάνελ, όπως και το Mail. Το πληκτρολόγιο αξιοποιεί επίσης το μεγαλύτερο μέγεθος της οθόνης, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν χειρονομίες swipe για πλοήγηση στο Mail, το Messages και το Safari. Υπάρχει ακόμη μία νέα χειρονομία, η αποκαλούμενη «reachability»: διπλό άγγιγμα στο home button έχει ως αποτέλεσμα το slide down της οθόνης έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να «πιάσει» πράγματα που βρίσκονται ψηλότερα χωρίς να μετακινήσει το χέρι του.

EPA/MONICA DAVEY

διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, παρουσιάζει τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο νέας γενιάς τσιπ της εταιρείας, Apple A8, των 64 bit, το οποίο αποτελεί τη «δεύτερη γενιά». Είναι 13% μικρότερο από το Α7, αλλά παρέχει επιδόσεις CPU καλύτερες κατά 25% και μέχρι 50% ταχύτερες όσον αφορά στα γραφικά.  Γενικότερα, το iPhone 6 είναι 50 φορές γρηγορότερο από το original iPhone και 84 φορές ταχύτερο όσον αφορά στα γραφικά.
Σημαντικό ζήτημα στην εποχή των smartphones είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας: τα iPhone 6/ 6 Plus έχουν αντίστοιχη ή καλύτερη διάρκεια από το 5S, παρέχοντας 11 ώρες βίντεο playback και WiFi browsing, 10 ώρες LTE browsing και 3G browsing.
Επίσης, ειδική αναφορά έγινε και στον συνεπεξεργαστή κίνησης (motion coprocessor) M8, που μπορεί να «καταλάβει» πότε ο κάτοχος κάνει ποδήλατο, περπατάει, τρέχει και μπορεί ακόμη και να υπολογίσει απόσταση που έχει διανυθεί- ή και να «αντιληφθεί» υψομετρική αύξηση, όταν για παράδειγμα κάποιος ανεβαίνει σκάλες (χάρη στα βαρόμετρα των συσκευών).

REUTERS/STEPHEN LAM

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο νέας γενιάς τσιπ της εταιρείας, Apple A8, των 64 bit, το οποίο αποτελεί τη «δεύτερη γενιά».
Τα iPhone 6/ 6 Plus διαθέτουν επίσης νέες κάμερες: και οι δύο συσκευές έχουν κάμερα των 8 MP (1.5µ pixels, ƒ/2.2 aperture), με TrueTone flash, με ενσωματωμένη νέα τεχνολογία που επιτρέπει ταχύτερο focus, ενώ παράλληλα για πρώτη φορά στα iPhones (ειδικότερα, στο iPhone 6 Plus) υπάρχει optical image stabilization, για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτός κ.α., καθώς και εξελιγμένο noise reduction.
Παράλληλα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυνατότητες λήψεις βίντεο των δύο νέων συσκευών, καθώς μπορούν να καταγράφουν high-definition 1080p video στα 30 ή 60 frames per second (ενδεικτικά, ήταν 30 στο 5S). Eπίσης, έχει υπάρξει βελτίωση στον τομέα των slow motion videos, με ένα νέο χαρακτηριστικό ονόματι cinematic video stabilization.
Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Wi-Fi, αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID και ΝFC για την υπηρεσία mobile wallet Apple Pay, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» της εταιρείας. H διάθεση των δύο νέων κινητών αναμένεται να ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου.
Την παρουσίαση των δύο κινητών ακολούθησε η πολυαναμενόμενη «βόμβα» της εταιρείας: ο λόγος φυσικά για το Apple Watch. Η συσκευή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα του fitness, με εξειδικευμένους αισθητήρες (όπως μόνιτορ καρδιακών παλμών) και ειδική μέριμνα ενσωμάτωσης με το Health app του iOS 8 για να μπορεί ο χρήστης να βλέπει τα στατιστικά που τον ενδιαφέρουν στο ίδιο σημείο. Διαθέτει εύκαμπτη Retina display και προηγμένες δυνατότητες αντίληψης άσκησης δύναμης, καθώς μπορεί να «ξεχωρίζει» την πίεση από ένα απλό άγγιγμα.

EPA/MONICA DAVEY

To εντυπωσιακό Apple Watch.
Το Apple Watch θα έρχεται σε δύο μεγέθη (small και large) και σε τρία μοντέλα (ατσάλι, αλουμίνιο, χρυσός). Ο έλεγχός του  γίνεται μέσω της «force touchscreen) και ενός «digital crown» scrollwheel, ενώ για την λειτουργία του προϋποτίθεται η ύπαρξη ενός iPhone. Διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές, περιλαμβανομένων μηνυμάτων, χαρτών και Siri και «τρίτες» εφαρμογές όπως το Citymapper, Pinterest και το Twitter και απτικό feedback, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συμβατό με τα iPhones από το 5 και άνω.
Επίσης, ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του είναι η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσω ενός ειδικού pad, ενώ θα είναι διαθέσιμη σε αυτό και η προαναφερθείσα υπηρεσία «πορτοφολιού», Apple Pay.
Αναφερόμενος στο Apple Watch, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι «είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ».
Πηγή:.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.