Το χάος των καλωδίων και πως θα τα αντιμετωπίσουμε

cable, loops, ropeΗ ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά με τα καλώδια θα τα βρούμε φυσικά στο σπίτι η στο γραφείο μας. Έχει γίνει μάστιγα που αντιμετωπίζετε αρκετά δύσκολα θα έλεγα, βρίσκονται κάτω από χαλιά, χαλάκια πίσω από πόρτες και παράθυρα γραφεία, ντουλάπες, σύνθετα, κρεβάτια κτλ. προσπαθείς να τα κρύψεις έχοντας τον ασυμμάζευτο που προσπαθείς να τα βάλεις σε τάξη αλλά αυτά έχουν μια δικιά τους λογική θα κουλουριαστούν θα στρίψουν, θα μαζέψουν σκόνη λες και είναι θησαυρός για αυτά, τρίχες και βρώμα και πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς μερικές φορές σου σπάνε τα νεύρα τόσο που εύχεσαι όλα να ήταν ασύρματα και όταν λέμε όλα όλα ακόμα και η τροφοδοσία του ρεύματος. Στον υπολογιστή σου τα συναντάς σε πληκτρολόγια εκτυπωτές, ποντίκια ,οθόνες,τροφοδοτικά,κάμερα,μικρόφωνα,ηχεία,hubs,φορτιστές usb,εξωτερικοί σκληροί δίσκοι δεν υπάρχει έλεος!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες οι οποίες τις γνωρίζετε όλοι μας ελαφρύνουν από αυτό το βάρος και τον χαμό μέσω Wi-fi ή Bluetooth ή ακόμα και μέσω Home plug αν θέλεις να αποφύγεις τα δεκάδες μέτρα καλωδίων ειδικά αν απευθυνόμαστε σε εταιρίες η και γραφεία. Το καλό είναι ότι σιγά σιγά (πολύ σιγά όμως θα έλεγα) αρχίζουν και εξαφανίζονται καθώς οι μπαταρίες έχουν αρχίσει να γίνονται πιο αποδοτικές θα γλιτώσουμε εν μέρη αλλά όχι τελείως. Λέτε να έχουμε συνηθίσει να ζούμε με αυτά; και όταν πάμε να αγοράσουμε κάποιο πχ. ποντίκι να επιλέγουμε το ενσύρματο από το ασύρματο(γιατί έχει πολλά dpi και κάτι σιδερένιες μπαλίτσες για το χέρι μας) είναι καλύτερο ναι αν εσένα δεν σε πειράζει κανένα πρόβλημα αλλά έτσι δίνεις την εντύπωση στις εταιρίες που παράγουν αυτά τα προϊόντα λένε ότι γιατί να τα κάνουμε ασύρματα και ποιο ακριβά; και το καλώδιο καλό είναι!

Όμως θα πρέπει να βρούμε κάποιον τρόπο αφού θα είναι στον κόσμο μας όλα κάποτε ασύρματα να συμβιώνουμε με την ακτινοβολία οι οποία θα μας περιβάλει και μας περιβάλει ακόμη και σήμερα, με τα κινητά τηλέφωνα τα bluetooth,Wi-fi στα σπίτια και τις δουλείες μας. Γιατί έχουν βγει κάποιες έρευνες ότι η ακτινοβολία από τα κινητά μας επηρεάζει, κάποια άλλη έρευνα λέει ότι δεν μας επηρεάζει μπλα μπλα..Εγώ λέω βλέπετε τις έρευνες και αποφασίστε μόνοι σας γιατί κάθε μέρα θα βγαίνει και μια καινούργια έρευνα οι οποία θα διαψεύδει τις προηγούμενες.


Ορίστε μερικές λύσεις που θα σας κάνουν την συμβιώσει σας με τα καλώδια πιο εύκολη.

  • Βάλτε κάποιες ετικέτες στα καλώδια σας είτε αυτοκόλλητα ακόμη καλύτερα για να καταλαβαίνετε σε ποια συσκευή αντιστοιχεί προτείνετε στα καλώδια usb.
  • Επίσης προτιμήστε πολύμπριζα που έχουν προστασία υπέρτασης. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι κάπως ευαίσθητες και η τάση στα σπίτια δεν είναι ποτέ σταθερή.
  • Μαζέψτε τα κατά ομάδες πχ. usb,ρεύματος με κάποια πλαστικά  κλιπς (συστήνονται και για το εσωτερικό ενός PC) θα σας απαλλάξει από το να ψάχνετε μερικά λεπτά ένα καλώδιο που θέλετε συνιστάται περισσότερο σε αυτούς που έχουν πολλά καλώδια.
Αποτέλεσμα εικόνας για Plastic Cable TiesΑποτέλεσμα εικόνας για Plastic Cable Ties
  • Αν υπάρχουν συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ καλό είναι να τις αφαιρέσετε έτσι δεν επιβαρύνετε και τον χώρο στο γραφείο σας.
  • Και επιτέλους προτιμήστε ασύρματες συσκευές υπάρχουν πληκτρολόγια, ποντίκια, ηχεία, κάμερες και ακουστικά(πολύ βολικά και πρακτικά θα έλεγα).


 cabledrop


📌Καθαρίστε την σκόνη από τον υπολογιστή σας και το Laptop σας! [Βίντεο]

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.