Νέα γενιά SSD 850 PRO με flash chips τεχνολογίας 3D V-NAND από την Samsung

Η Samsung, πρωτοπόρος στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, ανακοίνωσε την διάθεση μιας νέας γενιάς solid state drive, της σειράς 850 PRO η οποία θα στοχεύσει τους ενθουσιώδεις χρήστες και τους μικρούς επαγγελματίες.
Το μοναδικό χαρακτηριστικό που μας φέρνει η Samsung με τους 850 PRO είναι η τεχνολογία των flash chips που κατασκευάζονται με την λογική των stacked memory, την οποία ονομάζει 3D V-NAND. Στην ουσίαπολλαπλά επίπεδα (έως 32 layers αναφέρει η Samsung) εναποτίθενται το ένα πάνω στο άλλο για να δημιουργήσουν ένα 3D κυλινδρικό πλέγμα από bit cells.
Με αυτόν τον τρόπο η Samsung υπόσχεται την αύξηση της χωρητικότητας, των επιδόσεων αλλά και την παράλληλη μείωση της κατανάλωσης. Tα πρώτα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα κάνουν χρήση τουSATA III 6.0Gbps πρωτοκόλλου με μέγιστες επιδόσεις 550MB/s και 520MB/s σε ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων αντίστοιχα.
Αρχικά θα κυκλοφορήσουν τέσσερα μοντέλα με χωρητικότητες 128GB256GB512GB και 1TB. Όπως αναφέραμε και νωριτέρα, λόγω της ιδιαιτερότητας της τεχνολογίας στις μνήμες NAND, οι 850 PRO παρουσιάζουν αυξημένες αντοχές στη χρήση. Η Samsung αναφέρει πως ο χρήστης θα μπορεί να εγγράφει έως και 40GB ανα ημέρα για 10 συνεχόμενα χρόνια (ήτοι 150ΤΒ) μιας και αυτή είναι η εργοστασιακή εγγύηση που παρέχει η εταιρεία.

Φυσικά υποστηρίζουν τις τεχνολογίες RAPID ModeSED (Self-Encrypting Drive) με υποστήριξη AES-256bit, αλλά την τεχνολογία Dynamic Thermal Guard για την προστασία του SSD από υπερθέρμανση. Οι τιμές της νέας σειράς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά στα μέσα Ιουλίου.
Πηγή:ghz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.