Η νέα έκδοση του Raspberry Pi

Κατανάλωση λιγότερης ενέργειας και χαμηλότερο κόστος είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του «barebones» υπολογιστή Raspberry Pi, B+. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το κόστος του νέου μοντέλου- το οποίο κυκλοφορεί καθώς ο Pi φαίνεται να αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό από άλλα είδη μικροσκοπικών υπολογιστών (Beaglebone Black, Hummingboard, APC 8750, Android MK802 mini PC, Banana Pi, Matrix TBS2910)- θα ανέρχεται στα 35 δολάρια.
Το Β+ βασίζεται στο ίδιο Broadcom τσιπ όπως και οι παλαιότερες εκδόσεις και διαθέτει επίσης 512 ΜΒ μνήμης, ωστόσο φέρει μία σειρά αλλαγών: το αναλογικό και σύνθετο video connector έχει εγκαταλειφθεί χάριν ενός four-pole connector, ενώ το SD card slot έχει αντικατασταθεί από μία μονάδα micro-SD. Επίσης, η καλύτερη διαχείριση ενέργειας συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχείρισης τεσσάρων περιφερειακών USB.
Όπως έγραψε σχετικά ο Ίμπεν Άπτον, ένας εκ των δημιουργών του συστήματος, στην ιστοσελίδα του Raspberry Pi, «δεν πρόκειται για Raspberry Pi 2, αλλά για την τελική εξέλιξη του αρχικού Raspberry Pi».
Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.