Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο από το 2020

Ξενοδοχείο στο διάστημα θα λειτουργεί από το 2020Όπως αναφέρει το BBC, το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο θα κινείται με ταχύτητα 27.500 χιλιομέτρων την ώρα και θα κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη γη κάθε 90 λεπτά. Οι τολμηροί αλλά και οι… ανοιχτοχέρηδες, καθώς το κόστος για να γίνει κανείς ένοικος του διαστημικού ξενοδοχείου εκτιμάται ότι θα είναι υπέρογκο, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν 16 φορές την ανατολή του ηλίου και άλλες τόσες το ηλιοβασίλεμα.
Το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, θα είναι δημιούργημα της αμερικανικής αρχιτεκτονικής εταιρείας «Wimberley Allison Tong & Goo» και θα κατασκευαστεί από ανακυκλωμένες δεξαμενές καυσίμων εκτοξευτήρων διαστημικών λεωφορείων, θα μεταχειρίζεται την ηλιακή ενέργεια για να καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρισμό και θα περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του για να παράγει τεχνητή βαρύτητα. 
Θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση 322 χιλιομέτρων, και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 άτομα. Οι πελάτες θα μπορούν να περνούν την ώρα τους απολαμβάνοντας την εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας κάνοντας διαστημικούς περιπάτους και εκδρομές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και, κυρίως, θαυμάζοντας την διαστημική θέα.
Για τους ειδικούς, ο διαστημικός τουρισμός θα περάσει τα επόμενα χρόνια από δύο στάδια: κατά το πρώτο στάδιο, ελάχιστοι διαστημικοί τουρίστες θα πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να είναι μεταξύ των πρώτων που θα απολαύσουν αυτή την απόκοσμη εμπειρία και κατά το δεύτερο στάδιο, εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να γίνουν ένοικοι του διαστημικού ξενοδοχείου και να χαρούν το σύμπαν καταβάλλοντας τόσα χρήματα όσα απαιτούνται για μία... κρουαζιέρα.
Πηγή:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.