Το 2015 αναμένονται τα Windows 9 τα οποία θα επαναφέρουν το κλασικό Start Menu

Το 2015 αναμένονται τα Windows 9 και αναμένεται να είναι η έκδοση του λειτουργικού που θα επαναφέρει το κλασικό Start Menu κι όχι ένα επόμενο update των Windows 8.1 όπως φημολογούταν.

Η preview έκδοση των Windows 9 έχει την κωδική ονομασία “Threshold” και έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί για τους developers το Φθινόπωρο, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και η αναβάθμιση Windows 8.1 Update 2, η οποία ενδεχομένως να έχει ένα ανανεωμένο Start Menu, όχι όμως πλήρως λειτουργικό.

Αν και η Microsoft άρχισε να απομακρύνεται από την Start Screen στους υπολογιστές desktop με το Windows 8.1 Update, από ότι φαίνεται θα πάει ένα βήμα παραπέρα με την κυκλοφορία των Windows 9.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία δοκιμάζει διάφορες εκδόσεις των Windows, στις οποίες το Start Menu είναι ενεργοποιημένο εξ’ ορισμού, ενώ η Start Screen απουσιάζει (είναι κρυμμένη, όχι απενεργοποιημένη).

Το πιο πιθανό είναι πως η Start Screen θα μπορεί να ενεργοποιηθεί από τους χρήστες, για όσους είχαν συνηθίσει και προτιμούσαν τα Live Tiles.

Οι σκέψεις της Microsoft για το νέο Start Menu περιλαμβάνουν Live Tiles τα οποία βρίσκονται στο Start Menu, παρέχοντας πρόσβαση σε εφαρμογές τύπου “Modern UI” (ή Metro), αλλά και σε παραδοσιακές εφαρμογές.

Επίσης, οι εφαρμογές Metro-style θα μπορούν να βρίσκονται τακτοποιημένες στην επιφάνεια εργασίας, όπως συμβαίνει σήμερα με τις συντομεύσεις σε παραδοσιακές εφαρμογές.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.