Η Ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS εξοπλίζεται με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα

Το ερευνητικό πρόγραμμα αερομεταφοράς ACS SKYPACK με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα ξεκίνησε η Ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS.
Το πρόγραμμα έχει στόχο τη διερεύνηση των προϋποθέσεων και τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την παράδοση φαρμάκων και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων μεγάλης προτεραιότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινές ή μικρο-νησίδων), σε σύντομο χρόνο.
Με την υπάρχουσα πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι δυνατή η παράδοση αντικειμένων συγκεκριμένου βάρους / όγκου μέχρι περίπου δύο κιλά, σε απόσταση έως μερικών χιλιομέτρων χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη επίγειας στάσης – με πτήσεις και στάσεις για την φόρτιση – τροφοδοσία των εναέριων οχημάτων, μέσω ειδικών σταθμών, κατ’ αναλογία της μετακίνησης των κλήσεων στην κινητή τηλεφωνία.
Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα αντικείμενα προς μεταφορά θα τοποθετούνται σε ειδικές συσκευασίες με τη σήμανση «ACS SKYPACK», οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται μέσω των μικρών ιπτάμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (τύπου drones) στον τελικό προορισμό τους.
Σημειώνεται ότι για τη χρήση της νέας τεχνολογίας, απαιτείται ειδικό πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας και αδειοδότησης από τις Ελληνικές Αρχές στα πλαίσια της Ε.Ε. το οποίο ακόμα δεν είναι διαθέσιμο.
apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.