Atari E.T: Ένας μύθος επιβεβαιώνεται

 Έπειτα από 30 και πλέον χρόνια, το μυστήριο με τα χαμένα cartridges του παιχνιδιού E.T για το Atari 2600 επιτέλους λύθηκε. Μετά από ανασκαφή που έγινε στην έρημο του Νέου Μεξικού βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα του παιχνιδιού τα οποία είχαν θαφτεί από την ίδια την Atari στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Όλα ξεκίνησαν το 1982 όταν μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας, η Atari ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις ώστε να πάρει τα δικαιώματα για την δημιουργία του ομώνυμου video game. Οι διαπραγματεύσεις καθυστέρησαν με αποτέλεσμα ο δημιουργός του, ονόματι Howard Scott Warshaw να έχει στην διάθεση του μόλις 5 εβδομάδες ώστε να προλάβει η Atari να έχει το παιχνίδι στα ράφια των καταστημάτων εγκαίρως για τα Χριστούγεννα του ’82.
Το αποτέλεσμα ήταν τραγικό και σε συνδυασμό με τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί από μεριάς της Atari, το E.T αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες στην ιστορία του gaming που επηρέασε εκτός από την ίδια την εταιρεία , ολόκληρη την gaming βιομηχανία της Αμερικής οδηγώντας στην κρίση του 1983. Από τότε ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι φήμες οτι η Atari εθαψε πάνω από 1 εκατομμύριο αντιτυπα του E.T σε άγνωστη τοποθεσία.
Χρειάστηκαν λοιπόν να περάσουν 3 δεκαετίες ώστε να επιβεβαιωθεί μύθος. Με επικεφαλής τον Zak Penn, σκηνοθέτη ενός ντοκυμαντέρ που ετοιμάζεται σχετικά με την ιστορία της Atari αλλά και με την βοήθεια των XBOX Entertainment Studios ανακαλύφθηκαν χθες τα χαμένα αντίτυπα του E.T και δόθηκε έτσι απάντηση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία του gaming. Το ντοκυμαντέρ αναμένεται να προβληθεί μέσα από την πλατφόρμα του XBOX προς το τέλος του χρόνου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.