Νέα αποκάλυψη-σοκ για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των Αμερικανικών Μυστικών Yπηρεσιών κάνει σήμερα η εφημερίδα Guardian.

Νέα αποκάλυψη-σοκ για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των Αμερικανικών Μυστικών Yπηρεσιών κάνει σήμερα η εφημερίδα Guardian.
Συνεργαζόμενη με την NSA, η βρετανική αντικατασκοπευτική υπηρεσία GCHQ υπέκλεψε - εκτός από τα e-mail- και εικόνες από webcam εκατομμυρίων χρηστών της Yahoo σε όλο τον κόσμο !
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βασισμένο σε έγγραφα που διέρρευσε στη εφημερίδα ο Έντουαρντ Σνόουντεν, η επιχείρηση υποκλοπών των διαδικτυακών καμερών ονομαζόταν "Οπτικό Νεύρο" και είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2008 μέχρι 2010.
Μάλιστα, σε μία περίοδο έξι μηνών το 2008, NSA και GCHQ είχαν υποκλέψει εικόνες από 1.8 εκατομμύρια χρήστες του προγράμματος webcam της Yahoο.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι δύο μυστικές υπηρεσίες υπέκλεπταν και αποθήκευαν σε βάσεις δεδομένων όλες τις φωτογραφίες, ανεξάρτητα με τον αν οι χρήστες αποτελούσαν στόχο κατασκοπείας βάση συγκεκριμένων νόμων.
Μάλιστα, αρκετό από το υλικό των καμερών των χρηστών του προγράμματος της Yahoο περιέχει σεξουαλικό περιεχόμενο, από ζευγάρια που επιδίδονταν από την ασφάλεια του σπιτιού τους σε ... τρυφερότητες μέσω διαδικτύου, χωρίς να γνωρίζουν φυσικά ότι παρακολουθούνται !
Υπάρχει όμως και υλικό παιδικής πορνογραφίας από χρήστες που έκαναν on-line sex με ανήλικους και το οποίο θα βοηθήσει στην εξάρθρωση διεθνών κυκλωμάτων.
Η Yahoo αρνήθηκε ότι είχε λάβει γνώση ότι το πρόγραμμα webcam παρακολουθείται, χαρακτηρίζοντας την κατασκοπεία των δύο κρατικών μυστικών υπηρεσιών ως "εντελώς απαράδεκτη" παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.