Ο νέος εκτοξευτής πυραύλων του αμερικανικού ναυτικού

Το ρουκετοβόλο που περιστρέφεται σαν ρεβόλβερ!Το αμερικανικό ναυτικό αποκτά νέες γραμμές άμυνας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον απειλών με τον πειραματικό εκτοξευτή πολλαπλών ρόλων.

Στα πρόσφατα δοκιμαστικά, η Chemring Countermeasures και η Raytheon Missile Systems δήλωσαν ότι κατάφεραν να εκτοξεύσουν μια ρουκέτα Raytheon-Lockheed Martin Javelin από τον πρωτότυπο εκτοξευτήρα πολλαπλών λειτουργιών Centurion στο πεδίο δοκιμών του Salisbury Plain της Βρετανίας. 

Ο πύραυλος βρήκε μάλιστα τον στατικό του στόχο και όλα πήγαν όπως έπρεπε! 

«Φέρνουμε μια εντελώς νέα διάσταση στην άμυνα των πολεμικών σκαφών παρέχοντας μια πλατφόρμα για θαλάσσια προστασία», δήλωσε ο Rick Nelson, αντιπρόεδρος της Raytheon Missile Systems, για να συνεχίσει: «ο εκτοξευτής Centurion της Chemring, συνδυαζόμενος με τις ρουκέτες της Raytheon, προσφέρει επαναστατικές δυνατότητες στην προσπάθεια διαχείρισης απειλών επιφάνειας, με την τεχνολογία One System-Multiple Missions». 



Οι Raytheon και Chemring είχαν ανακοινώσει στις αρχές του χρόνου την απόπειρά τους να κατασκευάσουν ένα χαμηλού κόστους αποτελεσματικό σύστημα προστασίας για τα πολεμικά σκάφη, με την ευελιξία να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο πλοίου. 

Και το νέο σύστημα με τους 12 ανεξάρτητους οπλοσωλήνες φαίνεται να δικαιώνει τις επιδιώξεις τους...

Chemring - Centurion Multi-Role Trainable Naval Launcher Technical Firing [720p]03:21reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading
Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.