Οι 7 τρόποι που το Smartphone σας καταστρέφει τη ζωή σας

Το smartphone σας έχει βελτιωθεί δραστικά στον τρόπο που επικοινωνείτε, να δημιουργήσετε, να μάθετε, και να ζήσετε, αλλά εξακολουθεί να έχει μειονεκτήματα, ειδικα εάν είστε συνεχώς συνδεδεμένοι σε αυτό. Η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία σας, την εργασία την ζωή, τις σχέσεις, και πολλά άλλα. Εδώ είναι επτά λόγοι μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε.

1.Αργά τη νύχτα η δουλειά σκοτώνει την παραγωγικότητα.

Ακόμα κι αν εργάζονται επιπλέον ώρες το βράδυ μπορεί να φαίνεται σαν ένας καλός τρόπος για να πάρει μπροστά, σε μια νέα έρευνα Οργανωτική Συμπεριφορά και Διαδικασίες Αποφάσεων του Ανθρώπου διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα smartphones τους μετά τις 9 μ.μ. για λόγους εργασίας έμπειρους απέδειξε πως είχε μια δραστική μείωση στην ενέργεια την επόμενη μέρα στο γραφείο. Ένας λόγος: Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα κινητά μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή της μελατονίνης, μια χημική ουσία στο σώμα σας που προάγει τον ύπνο.

2.Το smartphone σας κάνει σαν τρελό;

Βιώνοντας "δονήσεις φάντασμα» σκέφτεστε οτι το ακούτε ή αισθανθείτε το τηλέφωνό σας να κουδουνίζει, βέβαια όταν έχει γίνει τόσο κοινή μεταξύ των χρηστών τα smartphone ότι «ringxiety" έχει χαρακτηριστεί ως ένα πραγματικό σύνδρομο. Σε μια μελέτη του 2012 στο Υπολογιστές στην Ανθρώπινη Συμπεριφορά , 89% των προπτυχιακών φοιτητών κολεγίου είναι εθισμένοι σε αυτό, ενώ το 87 τοις εκατό των εργαζομένων στο νοσοκομείο σε μια άλλη μελέτη έχει επίσης παραδεχθεί ότι αισθάνεται ψευδείς δονήσεις.

3.Όλες αυτές οι εφαρμογές θα μπορούσαν να καλυτερέψουν την φυσικής σας κατάσταση.

Παρά την αύξηση των apps γυμναστικής που σχεδιάστηκαν για την προώθηση της ενεργού τρόπου ζωής, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να χάνουν σε αυτή τη μάχη. Παίζοντας παιχνίδια, παρακολουθώντας ταινίες, ή να σερφάρετε στο Internet στο smartphone σας μπορεί να οδηγήσει στον καθιστικό τρόπος ζωής, λέει μια μελέτη του 2013 από το Kent State University. Η έρευνα έδειξε ότι οι μαθητές ασχολιόντουσαν πάνω από 14 ώρες την ημέρα είχαν τα χαμηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμμετέχοντες που περιόρισε τη χρήση του τηλεφώνου τους σε μόλις 90 λεπτά την ημέρα αποδείχθηκε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση.


4.Τα Γραπτά μηνύματα θα μπορούσαν να σας προσγειωθούν στο κεφάλι.

Οι κίνδυνοι των γραπτών μηνυμάτων κατά την οδήγηση είναι καλά τεκμηριωμένες, αλλά και γραπτών μηνυμάτων, ενώ το περπάτημα μπορεί να κάνει ένα ίσο ποσό της σωματικής βλάβης. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των τραυματισμών πεζών κινητών τηλεφώνων που σχετίζονται με αυτό έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2005, και εάν η τάση συνεχιστεί, θα μπορούσε να διπλασιαστεί μέχρι το 2015, λέει ο συντάκτης της μελέτης Jack Nasar, Ph.D. Δεδομένα επειγόντων περιστατικών που έχουν συλλέγονται από πάνω από 100 νοσοκομεία το 2010 έδειξε ότι οι τραυματισμοί από τη χρήση smartphone κυμαίνονταν από πτώση από πεζοδρόμια ή γέφυρες με περίπατο μπροστά της μετατόπισης των μεταφορών. Α! και Φροντίστε να είναι στο παντελόνι σου όταν περνάς κάποια γέφυρα.

5.Χάνοντας το τηλέφωνό σας οδηγεί σε τρέλα.

Έχετε ποτέ ξεκινήσει να hyperventilate μετά misplacing στο iPhone σας; Δεν είστε μόνοι. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Lookout, μια εταιρεία κινητής ασφαλείας, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν ότι πανικοβλήθηκαν μετά την απώλεια του smartphone τους. Η απάντηση αυτή προκλήθηκε από τις ανησυχίες σχετικά με το κόστος αντικατάστασης, παρατεταμένη ταλαιπωρία, και ότι εκτίθενται τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών των άτακτων φωτογραφιών από τη φίλη σας. Μια άλλη βρετανική μελέτη έδειξε ότι το 66% των συμμετεχόντων έπασχε από Nomophobia, ή το φόβο του να είναι χωρίς ένα κινητό τηλέφωνο.

6.Το Instagram λιώνει μνήμη σας.

Τραβούν μια φωτογραφία και επιλέγοντας το σωστό φίλτρο είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για τους ανθρώπους να μοιραστούν σημαντικές στιγμές στη ζωή. Όμως, η υπερβολική χρήση της κάμερας του τηλεφώνου σας θα μπορούσε πραγματικά να επηρεάσει την ικανότητά σας να θυμόμαστε αυτές τις στιγμές. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Fairfield παρατήρησε δύο ομάδες των συμμετεχόντων σε μουσείο: μερικοί πήραν φωτογραφίες της τέχνης που είδαν, ενώ οι υπόλοιποι απέφυγαν τη λήψη φωτογραφιών. Μια ημέρα αργότερα, οι ερασιτέχνες φωτογράφοι δεν μπορούσε να θυμηθούν τις όσες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τέχνη, αντίθετα με εκείνους που κράτησαν τα τηλέφωνά τους στις τσέπες τους. Στηριζόμενη στη φωτογραφική μηχανή σας, λέτε στο μυαλό σας »η μηχανή το τράβηξε" και δεν χρειάζεται να δώσετε προσοχή πια, λέει ο συντάκτης της μελέτης Linda Hinkel, Ph.D.


7.Το Smartphone διακόπτει το σεξ.

(Αφορά περισσότερο τους άντρες)Ακόμα κι αν τα πράγματα παίρνουν "καυτά" στο υπνοδωμάτιο, μια κλήση ή ένα κείμενο στο κινητό του συντρόφου σας μπορεί να "παγώση" τα πράγματα γρήγορα. Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το site συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου, το 62% των γυναικών στη Βρετανία ελεγχθούν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του σεξ. Μια Harris Poll διαπίστωσε επίσης ότι, όπως και οι Βρετανοί, 9% των Αμερικανών έχουν σταματήσει την πράξη για ένα απλό μήνυμα στο iPhone.

Πηγή:Menshealth.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.