Εκτόξευση παραγωγής 67% στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα το 2014

Χαμηλότερες τιμές, νέα μοντέλα, αλλά και αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων, θα οδηγήσουν τη βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε τεράστια άνοδο μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπουν ερευνητές από το IHS.
Στο 1,1 εκατομμύριο θα μπορούσε να φτάσει ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων οχημάτων παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2014, το οποίο θα συμβάλλει και σε εγκατάσταση 35.000 σταθμών φόρτισης.
 
Αναλόγως, αναμένεται να πέσουν και οι τιμές τους. Αν και συγκεκριμένα η Nissan πρόσφατα ανακοίνωσε μια ελάχιστη αύξηση τιμής του φετινού Leaf σε σχέση με το περσινό μοντέλο, υπάρχει μία γενική μείωση της τάξεως των 6.000 δολαρίων, συγκριτικά με τα μοντέλα του 2012. Το Chevrolet Volt επίσης αντιμετώπισε μία μείωση στην τιμή του, παράδειγμα το οποίο πιθανόν θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.
 
Η εταιρεία ερευνών IHS επίσης προβλέπει ότι το 2014 και τα επόμενα χρόνια, οι παραγωγοί ηλεκτροκίνητων θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τα οχήματα, προσθέτοντάς τους μπαταρίες χωρητικότητας των περίπου 40 κιλοβάτ την ώρα, που ισοδυναμεί με ένα εύρος τουλάχιστον 240 χιλιομέτρων.
 
Τιμές μπαταριών ιόντων λιθίου επίσης μειώνονται, λόγω έντονου ανταγωνισμού ανάμεσα σε δύο μεγάλους παραγωγούς: του LG Chem που προμηθεύει το Chevrolet Volt και της Panasonic που είναι ο προμηθευτής μπαταρίας για το Tesla Model S. Εξαιτίας αυτού, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εντάξουν στα οχήματά τους μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας και έτσι να μειώσουν το άγχος για την αυτονομία. 

Τέλος, το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η Κίνα, επίσης αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση πωλήσεων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.