Το τέλος πλησιάζει για τα Windows XP

«Τίτλους τέλους» ρίχνει η Microsoft στα Windows XP, καθώς από τις 8 Απριλίου παύει η υποστήριξη της εταιρείας προς το λειτουργικό σύστημα που έχει συμπληρώσει πάνω από μια δεκαετία ζωής.

Η Microsoft από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα σταματήσει την τεχνική υποστήριξη προς το λειτουργικό, καθώς και την παροχή ενημερώσεων ασφαλείας.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στις 8 Απριλίου θα τελείωσε και η υποστήριξη του δωρεάν προγράμματος προστασίας Microsoft Security Essentials. Οι χρήστες των Windows XP δεν θα μπορούν πλέον να κατεβάσουν το πρόγραμμα από τα επίσημα sites της εταιρείας, ενώ όσοι το έχουν ήδη εγκατεστημένο, θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις

Έτσι, τα συστήματα με Windows XP θα είναι διπλά εκτεθειμένα σε κάθε είδους απειλή.

Φυσικά, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο άλλο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, όμως και πάλι τίθεται θέμα ασφάλειας του συστήματος μιας και αυτό δεν θα υποστηρίζεται.

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, περίπου το 20% με 30% των χρηστών που περιηγούνται στο διαδίκτυο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP, με το 50% εξ αυτών να βρίσκεται στην Κίνα.

Η ίδια η Microsoft μάλιστα, στην επίσημη ενημέρωση που εξέδωσε, δηλώνει ότι όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα XP είναι πιθανό να βρεθούν εκτεθειμένοι σε κινδύνους ασφαλείας και ιούς.

Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.