H NSA κάνει χρήση ραδιοκυμάτων για την offline παρακολούθηση 100.000 υπολογιστων

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η NSA έχει στην κατοχή της ειδική τεχνολογία ραδιοκυμάτων η οποία της επιτρέπει την πρόσβαση σε υπολογιστές χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο Internet.
Όπως εξηγεί, η εν λόγω τεχνολογία δε χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση απλών χρηστών αλλά μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στην κατασκοπεία Κινέζων και Ρώσων hackers, μεξικάνικων καρτέλ, αγοραπωλησίες ανθρώπων (κυρίως στην Ευρώπη) και τρομοκρατών.
Παρόλα αυτά, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Guardian έρχονται να ταράξουν τα νερά και για τους απλούς κατόχους smartphones, καθώς αναφέρουν ότι η NSA συνηθίζει να διαβάζει ημερησίως 200 εκατομμύρια τυχαία γραπτά μηνύματα. Επιπλέον η NSA έχει πρόσβαση καθημερινά σε:
  • Περισσότερες από 5 εκατομμύρια αναπάντητε κλήσεις
  • Λεπτομέρειες για 1.6 εκατομμύρια περάσματα από χώρα σε χώρα (ειδοποιήσεις roaming)
  • Περισσότερα από 110.000 ονόματα από ηλεκτρονικές επαγγελματικές κάρτες (με επιπλέον δυνατότητα αποκόμισης και φωτογραφιών)
  • 800.000 οικονομικές συναλλαγές που είτε πραγματοποιούνται από κινητά τηλέφωνα είτε από κάρτες συνδεδεμένες με τα τελευταία.
Και αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να σε τρομοκρατήσουν, θυμίζουμε ότι ο επόμενος σταθμός της NSA είναι η κατασκευή ενός πανίσχυρου κβαντικού υπολογιστή ο οποίος θα μπορεί να σπάει κάθε κρυπτογράφηση.
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.