Αποζημίωση 23,90 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλει η Apple σε δεκάδες χιλιάδες γονείς

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, ο Τιμ Κουκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, ήθελε προφανώς να αποφύγει κάθε εμπλοκή της σε δικαστική διαμάχη, η οποία θα απέβαινε πιθανώς με δυσμενείς συνέπειες για την εικόνα και τη φήμη της. Τα σχετικά φέρεται να αναφέρει ο ίδιος σε εσωτερική επιστολή προς τους εργαζόμενους της Apple, η οποία διέρρευσε. Άλλωστε, το ύψος των αποζημιώσεων είναι πολύ μικρό συγκριτικά με το ρευστό των 148 δισ. δολαρίων, που διαθέτει η εταιρεία.
Να σημειωθεί πως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ είχε καταθέσει αγωγή κατά της Αpple μετά από μεγάλη κινητοποίηση γονέων. Εκείνοι ενημέρωσαν με στοιχεία την Επιτροπή για το ότι τα παιδιά τους, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι και χωρίς να έχουν δώσει την έγκρισή τους, προέβαιναν σε αγορές. Μία κυρία δήλωσε ότι η κόρη της ξόδεψε περισσότερα από 2.600 δολάρια σε μία εφαρμογή και μόνον, ενώ ένας οκτάχρονος χρέωσε την οικογένειά του με 6.000 δολάρια μέσω ενός παιχνιδιού.
Ο αμερικανικός όμιλος θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους πελάτες του κατέθεσαν αίτηση αποζημίωσης. Επιπλέον, δεσμεύθηκε πως έως την 31η Μαρτίου θα προχωρήσει σε αλλαγή του συστήματος επιβεβαίωσης των χρεώσεων μετά μία ηλεκτρονική αγορά για την εγκατάσταση εφαρμογών.
Πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.