Samsung 840 EVO mSATA. Υψηλές επιδόσεις και χωρητικότητες έως 1TB στις 1.8 ίντσες

Η Samsung Electronics αποκάλυψε σήμερα μια νέα σειρά SSD που θα κάνει το ντεμπούτο της παγκοσμίως μέσα στον μήνα που διανύουμε. Οι νέοι SSDs βασίζονται στην σειρά Samsung SSD 840 EVOπου έχουμε γνωρίσει ήδη, με μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά όμως: έχουν συρρικνωθεί στο form factor των 1,8 ιντσών από τις 2,5 ίντσες.
Αυτό βέβαια δεν επηρρέασε ούτε στο ελάχιστο τις επιδόσεις και τις χωρητικότητες που θα επιδεικνύουν οι νέοι 840 EVO mSATA SSDs. Αν και δεν θα ισχύει για όλα τα μοντέλα, γενικότερα η απόδοση τους θα κυμμαίνεται στα 540MB/s και 520MB/s σε ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων με τις IOPS να προσεγγίζουν τις 98.000 και 90.000 αντίστοιχα.
Οι χωρητικότητες επίσης δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται αφού θα διατεθούν μοντέλα με 120GB250GB,500GB και 1TB! Μην ξεχνάμε πως πρόκεται για το form factor των 1,8 ιντσών με σύνδεση mSATA που συνήθως απευθύνεται σε Notebooks/Ultrabooks ή mini και pico PCs.
Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την χρήση των NAND flash μνημών των 128Gb (16GB) της Samsung με λιθογραφική μέθοδο 19nm τεχνολογίας TLC (3-bit per cell). Επίσης χρησιμοποιείται και ένας in-house ελεγκτής Samsung MEX και ο οποίος υποστηρίζει την τεχνολογία TurboWrite για να αντισταθμήσει τους μειωμένους κύκλους εγγραφών των TLC NAND flash μνημών. Οι τιμές των μοντέλων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα.
Πηγή:ghz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.