«Επέλαση» στην τεχνητή νοημοσύνη από το Facebook

Σε καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης στοχεύει το Facebook, δημιουργώντας ερευνητικό εργαστήριο αποκλειστικά για έρευνες πάνω στο αντικείμενο και επεκτείνοντας σημαντικά τη δραστηριότητά του στο χώρο. Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία προσέλαβε τον Γιαν λεΚαν, καθηγητή του New York University, για να ηγηθεί της προσπάθειας.
Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, αποδέχτηκε τη θέση του διευθυντή του εργαστηρίου, στο πλαίσιο μίας συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του Center for Data Science του πανεπιστημίου. Αντικείμενα των ερευνών θα είναι η επιστήμη των δεδομένων (data science), το machine learning και η τεχνητή νοημοσύνη.
Το αποκαλούμενο AI Group θα έχει εγκαταστάσεις στο Μένλο Παρκ (Καλιφόρνια), στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του AllThingsD, το Facebook προβαίνει στην εν λόγω κίνηση ενώ παράλληλα η Google επιταχύνει και από πλευράς της τις έρευνες στον συγκεκριμένο τομέα. (πέρυσι, ο κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας είχε προσλάβει τον Ρέι Κερτσβάιλ, γνωστό ερευνητή της ΑΙ και φουτουριστή). Κατά το δημοσίευμα, το Facebook αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα, επιδιώκοντας αγορές μικρότερων εταιρειών ή νέες προσλήψεις.
Όπως δήλωσε στο AllThingsD άτομο με γνώσεις περί του θέματος, είναι πιθανόν να υπάρξει μία «κούρσα» μεταξύ της Google, του Facebook και άλλων εταιρειών του χώρου της τεχνολογίας οι οποίες δεν θα θέλουν να μείνουν πίσω στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Το Facebook «κοιτούσε» προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και καιρό, καθώς είχε ήδη προχωρήσει στη σύσταση ερευνητικής ομάδας (ΑΙ team) τον Σεπτέμβριο, η οποία εργαζόταν πάνω στο deep learning: μία προσέγγιση στην τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί εικονικά δίκτυα εγκεφαλικών κυττάρων για να επεξεργάζεται δεδομένα.
Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.