Γνωρίστε το DIY Layout Creator (DIYLC) είναι μια ειδικευμένη εφαρμογή για ερασιτέχνες ηλεκτρονικούς

Το DIY Layout Creator (DIYLC), είναι μια πιο ειδικευμένη εφαρμογή η οποία πρόκειται για freeware εργαλείο σχεδίασης η οποία αναπτύχθηκε με τη βοήθεια μιας μεγάλης online κοινότητας από ερασιτέχνες ηλεκτρονικούς.
Μαζι με τη διάταξη και την επεξεργασία του διαγράμματος συνδεσμολογίας, επιτρέπει την δημιουργία PCB, Perfboard ή Stripboard σχεδιαγραμμάτων (layouts).
Ο στόχος είναι να παρέχει ένα απλό interface και αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά, τα οποία επιτρέπουν στο χρήστη να συντάξει σχηματικές αναπαραστάσεις, του περιβλήματος/σασί με σχεδιαγράμματα και διαγράμματα για κιθάρες εύκολα, χωρίς μια απότομη καμπύλη μάθησης. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όμως και για άλλες drawning εργασίες.
Δείτε ένα απλό board layout drawn δημιουργημένο με το DIYLC3 (κλικ για να δείτε ολόκληρη την εικόνα):
mark_layout_v11
Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και διαθέσιμη για Linux, Windows, OSX και επειδή είναι δημιουργημένη με Java, απαιτεί να έχετε εγκατεστημένη την Java ή το openJDK στο σύστημά σας, προκειμένου να δουλέψει.
(θα τα βρείτε στους διαχειριστές πακέτων των διανομών σας (Κέντρο Λογισμικού, Synaptix, Yum, Yast, κλπ), αν δεν τα έχετε ήδη εγκατεστημένα, κάνοντας αναζήτηση (java) και μπορείτε να εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση (συνιστάται το openJDK), με δυο κλικ.
Αν θέλετε σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και με την παρακάτω εντολή στο τερματικό/κονσόλα σας:
1
sudo apt-get install openjdk-7-jdk
To ίδιο εύκολα και σε Fedora, μα και στις υπόλοιπες διανομές.
Το DIYLC, μόλις πέρασε σε νέα έκδοση (3.28.0) και κάποια, από τα βασικά χαρακτηριστικά της, είναι:
  • Εύκολο στη χρήση interface, οι περισσότερες από τις λειτουργίες μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το ποντίκι
  • Εφιστά σχηματικές αναπαραστάσεις, σχεδιαγράμματα του περιβλήματος και σχεδιαγράμματα σασί
  • Υψηλή ευελιξία, ενώ με το API του, μπορεί να επιτρέψει plug- ins και νέα στοιχεία που πρέπει να προστεθούν χωρίς πολύ κόπο
  • Βελτιωμένες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση μνήμης σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις
  • Αποθήκευση στις προεπιλεγμένες τιμές για κάθε ιδιότητα ενός συστατικού ξεχωριστά
  • Εξαγωγή εικόνας σε PDF ή για εκτυπωτή
  • Εισαγωγή αρχείων που δημιουργήθηκαν με παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής
  • Δημιουργία και φόρτωση των προτύπων έργων
  • Ελέγχους αυτόματων ενημερώσεων για νέες εκδόσεις
και πολλά ακόμα.
Screenshot
Μπορείτε, ανάλογα το λειτουργικό σας, να το κατεβάσετε από την download page του. Διαθέτει έτοιμο DEB πακέτο για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές (μάλλον δουλεύει και σε Debian, όπως και στα παράγωγά του), άρα διπλό κλικ επάνω του, μόλις το κατεβάσετε.
Οι υπόλοιποι, μα και όλοι, μπορείτε να κατεβάσετε το DIYLC 3.28.0 (multi-platform) πακέτο του και μόλις το αποσυμπιέσετε, στο αρχείο με τ’ όνομα: diylc.jar , θα κάνετε: δεξί κλικ επάνω του > Ιδιότητες > Δικαιώματα και επιλέξτε να είναι Εκτελέσιμο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το με την Java/openJDK (με δεξί κλικ επάνω του η επιλογή).
Πηγή:osarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.