Πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για το ηλεκτρικό ποδήλατο (Video)

Το Κονσόρτσιουμ Έρευνας Μεταφορών και Εκπαίδευσης της Πολιτείας Όρεγκον των ΗΠΑ(OTREC) εξέδωσε μια παρουσίαση για ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bikes) στην οποία περιλαμβάνονται ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτό το πράσινο μέσο μετακίνησης.

Τα κυριότερα από αυτά είναι:
 
1. Η μετατροπή ενός ποδηλάτου σε ηλεκτρικό είναι (ελαφρώς) συνηθέστερη από την αγορά ενός καινούργιου e-bike. Σύμφωνα με την έρευνα του OTREC, το 48% των κατόχων ηλεκτρικού ποδηλάτου στις ΗΠΑ το αγόρασαν, ενώ το 52% έκανε μετατροπή στο συμβατικό του προσθέτοντας κινητήρα και μπαταρίες (στις περισσότερες των περιπτώσεων επρόκειτο για mountain bike).
 
2. Οι μετατροπές σε ηλεκτρικά ποδήλατα είναι φθηνότερες από τις νέες αγορές, αλλά όχι πάντα. Το 70% των μετατροπών και το 46% των νέων αγορών κόστισαν 1000 Ευρώ ή λιγότερα (1500 δολάρια).
 
3. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα επιλέγονται πολύ αποτελεσματικά υποκατάστατα του αυτοκινήτου για την πραγματοποίηση μικρών διαδρομών. Ωστόσο, η επιλογή ηλεκτρικού ποδηλάτου γίνεται ακόμα για λόγους υγείας, άνεσης και δυνατοτήτων.
 
4. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μετατρέπουν τους κατόχους τους σε συχνούς, καθημερινούς ποδηλάτες. Το 55% των ποδηλατών καβάλαγε το συμβατικό τους ποδήλατο εβδομαδιαίως ή ημερησίως πριν την αγορά. Μετά την αγορά το ποσοστό εκτινάχθηκε στο 93%.
 
5. Το συνηθέστερο παράπονο για τα ηλεκτρονικά ποδήλατα αφορά στο βάρος τους, με το 26% των συμμετεχόντων στην έρευνα να το κατονομάζουν ως μειονέκτημα. Το μειονέκτημα αυτό αναμένεται να βελτιωθεί μαζί με την τεχνολογία των μπαταριών.
 
Δείτε ένα επεισόδια της σειράς Fully Charged αφιερωμένο στα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.