Νέα, πιο εξελιγμένη τεχνική αναζήτησης με κωδικό όνομα «Κολιμπρί»

Ο νέος αλγόριθμος αναζήτησης αντικαθιστά τον προηγούμενο με την ονομασία «Καφεΐνη», που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην καλύτερη ιεράρχηση στην εμφάνιση των ιστοσελίδων που αναζητούσε ο χρήστης
Η Google βελτίωσε περαιτέρω τον αλγόριθμο που βρίσκεται στη βάση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησής της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται σε πιο πολύπλοκα ερωτήματα των χρηστών, που περιλαμβάνουν περισσότερες λέξεις. Είναι η πρώτη σημαντική αναβάθμιση εδώ και τρία χρόνια από τη Google (που γιορτάζει σήμερα τα 15α γενέθλιά της), τέθηκε σε εφαρμογή αυτό το μήνα και άρχισε ήδη να επηρεάζει το 90% περίπου των αναζητήσεων διεθνώς.
Ο νέος αλγόριθμος αναζήτησης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, πήρε την κωδική ονομασία «Κολιμπρί» (Hummingbird) και αντικαθιστά τον προηγούμενο με την ονομασία «Καφεΐνη», που έδινε μεγαλύτερη έμφαση στην καλύτερη ιεράρχηση στην εμφάνιση των ιστοσελίδων που αναζητούσε ο χρήστης.
Η εταιρία προσπαθεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών παγκοσμίως, οι οποίοι υποβάλουν όλο και πιο πολύπλοκα ερωτήματα μέσω του Google. Η νέα πιο «έξυπνη» τεχνική φιλοδοξεί να «καταλαβαίνει» καλύτερα το πραγματικό νόημα των αναζητήσεων των χρηστών.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Αμίτ Σινγκάλ, η μηχανή αναζήτησης θα μπορεί πια να κατανοεί καλύτερα τις έννοιες των λέξεων της αναζήτησης και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η ανάγκη αυτή έγινε επιτακτική, καθώς αυξάνονται σταδιακά οι φωνητικές αναζητήσεις μέσω π.χ. των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, οπότε ο αλγόριθμος θα πρέπει να «σκέφτεται» πιο ανθρώπινα.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.