Αυξημένες η πωλήσεις μέσω ίντερνετ στην Ελλάδα

Ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και αύξηση των επενδύσεων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τις ελληνικές επιχειρήσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αναφέρει η έρευνα του Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013.
Όπως αναφέρει η έρευνα, η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στο Διαδίκτυο έχει φθάσει το 91%. Έξι στις δέκα εταιρίες ανεξαρτήτως μεγέθους στην αρχή του 2013 είχε δική της ιστοσελίδα, προβάλλοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. ενώ μία στις δύο μικρότερες εταιρίες έχει την δική ιστοσελίδα της.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, το 2012 το 6,1% των επιχειρήσεων δέχτηκαν online παραγγελίες που αντιπροσώπευαν το 7,5% του συνολικού τζίρου τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αφορούσε τον κλάδο ξενοδοχείων-εστίασης. Από την άλλη, οι ελληνικές επιχειρήσεις έκαναν οι ίδιες ηλεκτρονικές παραγγελίες σε ποσοστό 12,5%. Ο οι περισσότερες αφορούν τον κλάδο επιστημονικών, επαγγελματικών και τεχνικών δραστηριοτήτων».
Όσον αφορά τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες στην Ελλάδα, ο κλάδος «ενημέρωσης-επικοινωνίας» ξεχωρίζει με ποσοστό 65%. Η έρευνα κατέγραψε μια σημαντική διεύρυνση της χρήσης του Διαδικτύου και στις συναλλαγές των εγχώριων επιχειρήσεων με το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή, η προώθηση των επιχειρήσεων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είναι σε συνεχή ανοδική πορεία.

Ωστόσο, οι ελληνικές εταιρίες, σύμφωνα με τη μελέτη, υστερούν σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές όσον αφορά την ηλεκτρονική μάθηση/, καθώς προτιμούν ακόμα τις πιο παραδοσιακές μεθόδους «πρόσωπο με πρόσωπο».
Πηγή:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.