Όχι στην χρήση δύο Antivirus στον ίδιο υπολογιστή

Ειδικοί της Kaspersky, αναφέρουν ότι η παράλληλη χρήση δύο λογισμικών ασφαλείας στον ίδιο υπολογιστή, δεν προσφέρει περισσότερη ασφάλεια. Υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και δίνουν τρεις βασικοί λόγους σύμφωνα με τους οποίους θα πρέπει να το αποφεύγουμε.
Πρώτα από όλα, το ένα μπορεί να εμποδίζει το άλλο. Συνήθως τα σύγχρονα antivirus στέλνουν πληροφορίες σχετικά με το σύστημά σας στην εταιρεία που το ανέπτυξε. Το δεύτερο antivirus που θα παρατηρήσει αυτή την συμπεριφορά θα προσπαθήσει να την σταματήσει καθώς θα υποψιαστεί ότι είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό.
Δεύτερον, εάν εντοπιστεί μια απειλή, ένα από τα antivirus θα τη βάλει σε καραντίνα. Εν τω μεταξύ, το άλλο θα συνεχίσει να ανιχνεύει το κακόβουλο λογισμικό, παρά το γεγονός ότι σε καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή θα παίρνει συνεχώς λανθασμένα μηνύματα για μια απειλή που δεν υπάρχει πια.
Τέλος, τα antivirus θα χρησιμοποιούν ένα μεγάλο μέρος των πόρων του υπολογιστή σας, κυρίως όταν πραγματοποιούν σάρωση.
Για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, ο Serge Malenkovich της Kaspersky αναφέρει:
«Όταν πρόκειται για την προστασία του υπολογιστή σας, η μεγαλύτερη προστασία δεν είναι καλύτερη. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάντε μια έρευνα και επιλέξετε μία ολοκληρωμένη σουίτα προστασίας από ιούς για να το προστατεύσει από κάθε είδους απειλή.»
Πηγή:iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.