Τι είναι η ανάλυση τo Dpi σε ένα ποντίκι

Η ανάλυση είναι ένας όρος που αναφέρεται σε οθόνες υπολογιστών ή άλλου είδους και υποδεικνύει τον αριθμό των pixel στον οριζόντιο και τον κατακόρυφο άξονα. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες προβάλλονται.
Για ένα ποντίκι, η ανάλυση υποδεικνύει τον αριθμό των κουκκίδων στην οθόνη που διανύει ο δείκτης για κάθε ίντσα που μετακινείτε το ποντίκι. Για το λόγο αυτόν, η ανάλυση ποντικιού συνήθως αναφέρεται ως κουκκίδες ανά ίντσα (dpi). Η ρύθμιση ανάλυσης ελέγχει τον αριθμό των σημάτων που αποστέλλονται στο τσιπ του ελεγκτή για κάθε ίντσα που μετακινείται το ποντίκι.

Όσο μεγαλύτερη η ανάλυση, τόσο περισσότερα σήματα αποστέλλονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καλύτερο έλεγχο του δείκτη και πιο ομαλή κίνηση. Όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά είναι η γενική αρχή αλλά υπάρχει ένα όριο. Το ποντίκι πρέπει να ακολουθεί το χέρι και αυτό σημαίνει να μην ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο ακριβές από τη φυσική κίνηση. Τα κορυφαία ποντίκια gaming βρίσκονται πάνω από τα 5000 Dpi αλλά το μυστικό είναι η προσαρμογή από τα 2000 μέχρι τα 5700 με ξεχωριστό πλήκτρο κάτι που δίνει δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες του παιχνιδιού. Κατά τη χρήση ορισμένων εφαρμογών, όπως λογισμικού απεικόνισης ή παιχνιδιών, μπορεί να θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο. Για τα προγράμματα αυτά, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη ρύθμιση ανάλυσης. Σε άλλα προγράμματα, όπως λογισμικό επεξεργασίας κειμένου ή πρόγραμμα περιήγησης στο web, μπορεί να διευκολύνει η χρήση μικρότερης ρύθμισης ανάλυσης.

Ένα από τα κορυφαία ποντίκια gaming της αγοράς είναι το Razer Mamba 4G με ανάλυση 6400dpi:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.