H Apple κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του SemiAccurate, η Apple έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει τους δικούς της επεξεργαστές. Αυτή η πληροφορίες έρχεται να επιβεβαιώσει παλαιότερες φήμες όπου ήθελαν την εταιρεία να έχει ξεκινήσει αυτή την κατασκευή από πέρυσι.

Το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος έχει να κάνει με το οικονομικό στοιχείο και έτσι δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Apple προσπαθεί σιγά σιγά να ξεκόψει τελείως τη συνεργασία της με τη Samsung, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία των επεξεργαστών της σειράς A, όπως και οι Intel, TSMC, Global Foundries και IBM δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εταιρείας.

Στο δημοσίευμα επίσης αναφέρεται και ο όμιλος UMC μέσω της ταϊβανέζικης προέλευσης εταιρείας Semiconductor μέλος του ομίλου United Microelectronics Corporation. Πολύ πιθανό ο όμιλος UMC να έχει επηρεάσει τις αποφάσεις της Apple κατά κάποιον τρόπο.

Το SemiAccurate δεν ήταν πάντα και από τα πιο αξιόπιστα site, αν κρίνουμε από το δημοσίευμα του το 2011 όπου τότε ήθελε την Αpple να αφαιρεί τους επεξεργαστές της Intel από τις συσκευές της. Προέβλεψε ωστόσο πως η εταιρεία θα προχωρούσε σε συνεργασία με τη Nvidia για τις κάρτες γραφικών των συσκευών με σχετικό δημοσίευμα του το 2012.

Πιστεύουμε πως όποιες προσπάθειες έχουν γίνει για τη συνεργασία με τη Semiconductors πολύ πιθανόν να οφείλονται στο Bob Mansfield, και προφανώς όταν ο Tim Cook έλεγε σχετικά με αυτόν τον τομέα πως έχει μερικά «ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια», είχε να κάνει με αυτήν την κίνηση της εταιρείας.

Πηγή: appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.