Ένα ισχυρό malware με το όνομα "Zeus" τώρα και στο Facebook

Υπάρχει ένα malware που έχει προσβάλλει πολλά και διάφορα προφίλ στο Facebook που λέγεται Zeus και απ’ ότι φαίνεται, είναι πολύ «δυνατό». Όχι μόνο γιατί αδειάζει τις πιστωτικές κάρτες με τρόπο που θα σας εξηγήσουμε παρακάτω, αλλά γιατί υπάρχει χρόνια, εκμεταλλεύεται προσωπικά δεδομένα και κανείς δεν έχει μπορέσει να το σταματήσει.
Όπως γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης, η μέθοδος του Zeus (Δίας) είναι πάρα πολύ απλή: Πρόκειται για ένα Trojan horse που έχει «μολύνει» εκατομμύρια υπολογιστές, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την στιγμή που έχει παρεισφρήσει σε έναν υπολογιστή, παραμένει ανενεργό, μέχρι ο χρήστης να μπει σε ένα site τράπεζας. Τότε, κλέβει το password του και αδειάζει τους λογαριασμούς του. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αντικαταστήσει κιόλας την ιστοσελίδα της τράπεζας με δική του ψεύτικη σελίδα, ώστε να πάρει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, όπως το AMKA, στοιχεία που πουλάνε οι δημιουργοί του μετά, στη μαύρη αγορά.
Και τι δουλειά έχει το Facebook; Για ευνόητους λόγους δημοφιλίας, ο πρώτος στόχος του Zeus πια, είναι το Facebook. Με ένα δις χρήστες και με τόσες προσωπικές πληροφορίες διαθέσιμες στα προφίλ μας, για κάθε Trojan, το Facebook είναι ένα El Dorado. Με τη διαφορά, ότι το Facebook και οι τεχνικοί ασφαλείας του, δεν κάνουν τίποτα για να αποφύγουν την διάδοση του malware, ή να προστατεύσουν τους χρήστες, όπως γράφει η New York Times.
Πόσο δύσκολο είναι; Πάρα πολύ. Φανταστείτε ότι το Zeus κυκλοφορεί ήδη από το 2007. Έχει παρεισφρήσει παντού, από την Amazon έως και τη NASA, έχουν κλαπεί δεκάδες εκατομμύριαpasswords και για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί περισσότερα από 100 άτομα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ανατολική Ευρώπη, εξ όσων διαβάζουμε. Κι ακόμα χειρότερα, όταν δόθηκε στην δημοσιότητα ο κώδικάς του, τον Μάιο του 2011, προγραμματιστές δούλεψαν πάνω του και το πήγαν «σε άλλο επίπεδο».
Και το FacebookTo Facebook παραμένει ένας τεράστιος στόχος και το ξέρει. Γιατί; «Αν θέλεις να χακάρεις κάποιον, το πιο εύκολο μέρος για να ξεκινήσεις είναι το προφίλ του στο Facebook. Είναι τόσο εύκολο που καταλήγει να είναι ηλίθιο». Δεν έχουν και άδικο…
Πηγή:digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.